fallback

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света

Японският бранд е оценен на 29.6 млрд. щатски долара

Toyota за втора поредна година е най-скъпата автомобилна марка на планетата. Агенция Millward Brown Optimor оцени японския бранд на 29.6 млрд. щатски долара.До 2012 г. първата позиция бе за BMW, която бе оценена на 24.6 млрд. Тогава Тоyota заемаше втората позиция с 21.7 млрд. Общо 6 автомобилни бранда са в първата стотица, като този път мястото на Volkswagen е заето от Ford.Лидер сред всички марки е Google - 158. 8 млрд. Второто място е за Apple, която през миналата година бе на първа позция.Марка            Място в Топ 100      Стойност в милиарди1. Toyota       26                                 29.62. BMW          32                                 25.7    3. Mercedes-Benz    42                    21.54. Honda       70                                 14.15. Ford           84                                 11.86. Nissan       90                                 11.1    Припомняме, че за втора поредна година Toyota е лидер и по продажби в цял свят. За 2013 г. компанията продаде 9.98 млн. нови автомобила, а Corolla стана най-популярният модел с 1.22 бройки. Освен това, Toyota е първият концерн, успял да произведе повече от 10 млн. коли  за една година - 10 117 274 през 2014 г.Снимка: Toyota

Тагове:
fallback
  • #49
    чичо ( преди 9 години )
    И какво като е ново БМВ, Мерц, за оная другата саламаджийската марка нема сми да се пише. Една торба пари, после на година две още една торба пари по изсипаното предно окачване в сервиза, един вагон електроника дето никой не може да оправи и кво. За едната емблема. Да сте баровци разбирам, ама да се хвалите как сте гледали как някой кара ново БМВ, Мерци или Лексус си е вече комплектарщина.
  • #48
    До Тойота имащ ( преди 9 години )
    И ти не блестиш с разум. Иначе щеше да знаеш, че колата губи 20% от стойността си още с напускането на магазина. И нямаше да си сменяш Тойотата на всеки 3 години, а щеше да я караш 10 г., примерно.
  • #47
    Тойота имащ ( преди 9 години )
    Смешни хорица сте вие. Колко от вас са сядали в чисто нова тойота че давате коментари. Е аз и в момента си сядам в нея и пак ще си купя след 3 години и пак нова. Вие си пръскайте акъл тук и плюйте новите тойоти. Вярно не е като 30 годишна лада или ауди яйце 89г. Аре дано някой ден ви се усмехне късмета да покарате чисто нова тойота.
  • #46
    Анонимен ( преди 9 години )
    от:Анонимен( преди 5 часа )Японският производител на автомобили Toyota Motor се е съгласил да изплати рекордна глоба от 1.2 млрд. долара, за да прекрати криминално разследване на щатските регулатори за проблеми със сигурността на някои модели на компанията.Споразумението между Министерството на правосъдието и Toyota включва признание от страна на производителя, че е заблуждавал американските клиенти за два отделни технически проблема при различни модели, които са причина за нежелано ускоряване на автомобила. ЗАБЛУЖДАВАЛ!!!! Тойота = мошенници. Продължавам:През 2012г. Toyota получи рекордна глоба в размер на 17,35 милиона долара за забавяне при повикването в сервизите на Lexus RX350 и RX450h от моделната 2010 година. Според The Detroit News, японският автомобилен производител е бил принуден да плати максималният размер на глобата за забавена сервизна акция. И по-лошото е, че това не се случва за първи път - от 2010 насам това е четвъртото забавяне на Toyota при обявяването на сервизна акция, а през същата 2010 компанията е платила 48,8 милиона долара по граждански искове и претенции за три забавени сервизни кампании. През 2012 Toyota е компанията, повикала най-много автомобили в сервизите си в Щатите - 5,3 милиона в рамките на 13 различни кампании. На второ място е Honda, но с около 2 милиона по-малко повикани в сервизите автомобили.Toyota и съдът в Ориндж Каунти постигнаха съгласие японският производител да изплати сумата от $1.6 млрд. за пораженията, нанесени от проблемите с *** на газта, които се появиха при модели на марката, произведени в периода 2009-2010 г., съобщи изданието California Today.. Федералният съдия Джеймс Селн окончателно одобри урегулирането на колективния иск, внесен от клиенти на марката. По този начин е постигнато извънсъдебно споразумение и компанията ще започне да изплаща огромната сума. Съдия Селн бе категоричен, че всички ищци по делото ще получат обезщетенията си до последния долар.
  • #45
    Дънди Крокодила ( преди 9 години )
    абе не съм Кюрд, а съм Гагаузин от северна България но живея във Варна
  • #44
    Анонимен ( преди 9 години )
    Варненският Чолгош вмирисал форума !знаем че е 45-47 годишен от КЮРДСКИ произход без препитание..
  • #43
    Toйот ( преди 9 години )
    Във всички голфове има табелка: "Роден в Германия, умрял в Перник!" :)
  • #42
    чичи Ханс ( преди 9 години )
    Хора който плащат за асфалта, поставен в колите им от дебел чичо спестяващ за вулстче с бира няма какво да коментират тук. Щото народна марка е точно за тези свикнали на каручка. Другите са друга бира.
  • #41
    ЕЙ МОДЕРСА! ( преди 9 години )
    ОСТАВЯМЕ ТЕ ДА ДИШАШ, ЧЕ МНОГО ВЗЕ ДА РЕВЕШ И МИРИШЕШ!НО ВНИМАВАЙ! АКО ПАК Я ПОДКАРАШ ПРЕЗ ПРОСОТО - ЯКО ДА ТИ Е ДУПЕТО!НАБЛЮДАВАМЕ ТЕ!А СЕГА ТИ РАЗРЕШАВАМЕ ДА ТРИЕШ, НО С МЯРКА! ЯСНО ЛИ Е?
  • #40
    Анонимен ( преди 9 години )
    Едно е TUV да напише забележка, че на някой Гоуф му е ръждясал ауспуха или не му свети габарита и съвсем друго да загинат хора от самоускоряващи, неуправляеми коли или такива с отказващи системи за сигурност.Има разлика нали? Как мислите?
fallback
Последни