IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Добри резултати на групата PSA Peugeot Citroen в Европа

Групата PSA Peugeot Citroën обяви резултатите си за първите шест месеца на тази година.

Добри резултати на групата PSA Peugeot Citroen в Европа
Общите продажби на групата по света са достигнали 1 764 000 автомобили, което е с 500 автомобила по-малко от същия период на миналата година. От моделите на Peugeot са продадени точно един милион автомобили, останалите са модели на Citroën. 


В западна Европа резултатите на концерна са по-добри, защото поради стагнацията на пазара като цяло, френската група увеличава своя пазарен дял до 14.2%. През първото полугодие PSA продава в западна Европа 1 234 000 автомобили, което е с 1200 броя повече от резултата за първото шестмесечие на миналата година. 


Очакванията са повишаването на пазарния дял на групата да продължи и през втората половина на годината. За това ще помогне високото търсене на моделите от семейство Peugeot 207 (най-вече хечбек и купе/кабриолет) и Citroën C4 Picasso и Grand C4 Picasso. За ръста на продажбите ще помогнат и новите модели Peugeot 4007, Citroën C-Crosser, Peugeot 308 и комби версията на Peugeot 207. 

Добрите перспективи повлияха върху цените на акциите на групата PSA, като за първите шест месеца на годината те растат с 4.87% и достигнаха равнище от 64.43 евро. Вчера акциите на групата на Парижката борса се търгуваха за 65.44 евро. Според фирмата Kepler Equities перспективата пред PSA е много добра не само за второто полугодие на тази година, но и за цялата следваща година.
0 от 500