fallback

Първи снимки на най-евтината Dacia

Моделът е изграден на базата на старото Renault Twingo

Британското издание Autoexpress публикува първите снимки на новия евтин модел на Dacia, който е изграден на базата на предишното поколение Renault Twingo. Цената на хечбека в Европа ще стартира от 5000 евро. В момента най-евтиният автомобил на румънския производител е Sandero, чиито цени започват от 6500 евро. Той също е конструиран с технологии на Renault, като е базиран на Clio III. Засега няма много подроности за автомобила на Dacia. Очаква се той да се предлага с 3-цилиндров бензинов мотор с обем 0.9 литра и мощност от 90 к.с., както и с дизелов агрегат, развиващ 75 к.с.

В стандартното оборудване на машината са включени фронтални въздушни възглавници за водача и пътника до него, ABS и ESP. Електрическото управление на прозорците, централното заключване и летите джанти обаче ще се доплащат. Моделът трябва да се появи на пазара в края на следващата година. 
Снимки: Autoexpress

 

fallback
  • #34
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най евтината Дачия по добра от цялото производство на ДрОпел.. :D
  • #33
    ХА ХА ХА ( преди 10 години )
    Най-евтината дачия по-добра от най-скъпото рено! )))
  • #32
    Анонимен ( преди 10 години )
    Интересно, пък Опел няма и на половината продажби на Дачия и Европейския съюз продължава да налива пари в тоя нискобюджетен производител на еднодневки.
  • #31
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хубаво и евтино няма. Ако беше така, Дачия щеше вече да е единствената марка на пазара. Единствена! Ама не става. Няма и да стане. Имат 320 000 продажби. Че то утрепаната Шкода, за мен пример за долнопробна дръгня, има два пъти повече. Какво да коментираме повече.
  • #30
    Да де! ( преди 10 години )
    Форд е имал предвид КОЛА! А тази дачия е производно на онова с ***.ата на капака, което се пише с кавички - "кола"!
  • #29
    eddie ( преди 10 години )
    ''Няма по-хубава кола от новата'' е казал Хенри Форд!
  • #28
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аха, бе то в България всяка хейтърска мишка която плюе в нета ако я питаш кара или Бентли или Бугати или поне БМВ модел след 2013 година. Да ти кажа Дачията е една от малкото нови коли който човек може да си позволи в България и която да е прилично здрава за нашите условия. Това казва всичко. ;)
  • #27
    Анонимен ( преди 10 години )
    "ами евтина кола..." Това казва всичко.
  • #26
    1! ( преди 10 години )
    Ако наистина изкарат този модел на тази цена съм сигорен ,че това ще се превърне в един от най-продаваните модели на пазара просто 5000 евро са 2 до 3-и заплати за повечето европейци. ако ще да е най-големия куптор 2-е години и 100 000 кардинални ремонти едвали ще има. Доживяхме да си купуваме и колите като телефони!
  • #25
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз съм питал няколко бакшиша в София кои са най-коравите коли за таксита. Почти без изключение казаха, че са хюндаите, но вече им били скъпи. За дачиите съм чувал само един коментар "ами евтина кола..." Това казва всичко.
fallback
Последни