IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Scirocco става по-спортен

Volkswagen иска да отдалечи максимално модела от Golf

Scirocco става по-спортен

Volkswagen съвсем наскоро разкри фейслифта на хечбека Scirocco, който бе показан на протичащото в момента изложение в Женева. Едновременно с това компанията работи усилено върху следващото поколение на модела, съобщава изданието Car.
Volkswagen увеличава мощността на Scirocco
Scirocco R на изложението в Женева. Снимка: Автосалон Женева 2014

Шефовете на германския концерн разглеждат два варианта за наследник на сегашната генерация на модела. Единият е машината да се превърне в купе-версия на Golf, но това може да доведе до вътрешна конкуренция между двата модела, която ще им навреди. Още повече, че има версия на Golf с 3 врати.

Затова е по-вероятно да се избере друг подход - новият Scirocco да е максимално отдалечен от Golf и да стане още по-спортен. В основата на машината е модулната платформа MQB, като дизайнът на модела ще бъде значително променен в сравнение с неговите предшественици.

Предвижда се и увеличаване на мощността на моторите. Досегашният 2.0-литров агрегат с 280 к.с., поставян на версията Scirocco R, ще бъде заменен от такъв с 305 к.с. Ще има и по-силна модификация - RS, която ще разполага с 335 к.с.

Новото поколение Scirocco очакваме след около 3 години.

Тагове: volkswagen scirocco
0 от 500