IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat мести централата си в Холандия

Преструктурирането е продиктувано от данъчни подбуди

Fiat мести централата си в Холандия

Fiat има намерение да премести централата си от Торино в Холандия, където италианците се надяват да плащат по-ниски данъци. Експерти смятат, че новината ще стресне инвеститорите на компанията, както и на придобитата от нея Chrysler.
Fiat мести централата си в Холандия
Решението за преструктурирането е било взето от Управителния съвет на италианския концерн. Може да се очаква, че групата ще основе седалище и във Великобритания с новото име Fiat Chrysler Automobiles (FCA), се казва в изявлението.

„Със създаването на Fiat Chrysler Automobiles започва нова глава в нашата история", заяви Джон Елкан, председател на борда на директорите на Fiat.

Преструктурирането в рамките на компанията означава, че хиляди италианци ще останат без работа. Официално в основния завод на Fiat в Мирафиори има 5500 служители - десет пъти по-малко, отколкото в основната фабрика на VW. Със спада в продажбите на автомобилната компания в Европа, предградието на Торино се деиндустриализирана все повече. Тенденция, която според експерти обхваща цяла Италия.

Благодарение на силните продажби, които реализира американската дъщерна компания Chrysler, през 2013 г. Fiat отчита нетна печалба от 1.95 млрд. евро.

"Ситуацията в Италия се влошава", казва индустриалният експерт Щефан Братцел, професор в Center of Automotive към университета в Бергиш Гладбах, пред Handelsblatt. Конкуренцията от Азия и Източна Европастава все по-силна  и заплашва основната дейност на Fiat.

Снимка: Reuters
 

Тагове: fiat chrysler
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    @анономния.-FIAT, наказва Италия !!!
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Така като гледам това си е поетапно изтегляне от Италия. Плашеше синдикатите и профсъюзите ,но явно уверено крачи натам. Рано или късно италянската държава ще накаже Фиат по един или друг начин.
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Прометей ( преди 10 години )
    Успех!
  • #8
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Прометей ( преди 10 години )
    А дано, ама надали...
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    belisima ( преди 10 години )
    Точно така. Централата ще е в Холандия, данъчно ще са базирани в Англия. Италианският премиер призова италианците да подкрепят избора на ФИАТ. По думите му концерна прави стъпка напред и се превръща в глобална марка. Дано успеят да се противопоставят на германския ботуш, който се опитва да стъпче всички в Европа.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    fc ( преди 10 години )
    Всъщност, холдингът Fiat Chrysler Automobiles ще е базиран в Холандия и данъчно регистриран във Великобритания.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ами то и на Renault-Nissan централата официално е в Холандия, но това не значи че е холандска компания, някога и Sony Ericsson беше английска, въпреки че нямаше нищо общо с англичаните. Това е просто бизнес
  • #4
    2 rate up comment 16 rate down comment
    Прометей ( преди 10 години )
    Причината не е в данъците. В Холандия леките наркотици са легални, а Маркионе вече трудно фантазира без медикаменти. Чудно ми е само, ако наистина се преместят дали Фият ще изгубят и италианския пазар?
  • #3
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Angry chair ( преди 10 години )
    Така е когато са намесени профсъюзи и социалисти! Изяжда се кокошката дето снася яйцата и после кой ми ака в гащите! Въобще не съм почитател на Фиат, даже напротив но този проблем е напът да загроби и PSA - Пежо Ситроен във Франция.
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бъчииии, сменяй дилъра, само с *** те тъпче....