fallback

Автомобил на Айртон Сена минава под чука

Черната Honda NSX ще се продаде за поне 90 000 евро, прогнозират организаторите на търга

Невероятен автомобил, принадлежал на още по-невероятен човек, така аукционната къща Silverstone Auctions обяви своя най-нов търг. На него ще бъде предложен автомобил на легендарния пилот от Формула 1 Айртон Сена. Първоначално закупена от Антонио Карлос де Алмейда Брага, близък приятел, мениджър и ментор на Сена, черната Honda NSX е била личен автомобил на трикратния шампион по време на престоя му в Португалия. След смъртта на пилота през 1994 година автомобилът остава в гараж за повече от две години. След това е закупен от колекционер, който го съхранява и до днес. "Автомобил с такава история и в такова състояние се среща много рядко. NSX е легендарен и много способен автомобил. А бившият му притежател е може би най-голямото име във Формула 1", казва Ник Уейл, управляващ директор на Silverstone Auctions. Самата кола е в отлично състояние, а пробегът й от около 51 000 км. е изминат почти изцяло от Айртон Сена. Сумата, която се очаква да достигнат наддаванията, е между 90 000 и 100 000 евро. Търгът ще се състои на 22 и 23 февруари. Припомняме, че тази година се навършат 20 години от смъртта на Айртон Сена. А през следващата Honda NSX ще отбележи своя 25-ти рожден ден. Легендарният пилот лично е участвал в разработката на автомобила, като част от договора между Honda и тима McLaren F1 за доставка на двигатели.Снимки: Silverstone Auctions

Тагове: honda nsx
fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какъв си ти кажи каде си и ще ти го доведа да се срещнете
  • #8
    evgobul ( преди 9 години )
    ...ctpaxotna kola!..
  • #7
    българин ( преди 10 години )
    Я разкажи по подробно за помака.какви никове си слага и кой е той.под тази статия писал ли е кой по ред му е коментара.По принцип нямам нищо лично срещу помаците.работяги са и повечето са свестни но има сред тях доста които се правят на по турци от турците и по мюсюлмани от арабите.ей тея *** сред тях не ги обичам.не обичам и тези които се мислят че са отделен народ а те всъщнос са си чисти 100% българи които насилствено са приели исляма по време на турското робство за да не бъдат убити.
  • #6
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дали са му я служебна, както Ауди дават на Роналдо и Ферари даваха на Шумахер, ако въобе тази е негова.
  • #5
    до:помака ( преди 10 години )
    В този форум участва един гнусен ***, на име СЛАВКО УЗУНОВ който се мисли за Българин, но не е, той е неандерталец и хомо сапиенс, от Кърджалийското село ПРИПЕК.Той е уникален дупедавец.
  • #4
    Любопитен ( преди 10 години )
    Вероятността Сена да е изминал 50 000 км с тази кола клони към нула.Автомобилът е продаден на 16.06.1992. Сена загина на 01.05.1994 и никак не звучи достоверно да енавъртал повече 2 000 км на месец само на тази кола.
  • #3
    Анонимен ( преди 10 години )
    Той говори не за търга а за новината за търга.Аз лично не го знаех и сега го чета за пръв път.
  • #2
    Анонимен ( преди 10 години )
    Кви няколко месеца бе брат, търга ще е в края на февруари
  • #1
    Лексус ( преди 10 години )
    Кола легенда, притежавана от легендарен човек. Сена е знаел какво да кара...
fallback
Последни