IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker прави ексклузивни автомобили на базата на BMW и Mercedes

Производителят на ексклузивни спортни автомобили Fisker, показа на Конкурса за най-елегантен автомобил (Concours d’Elegance), който се провежда ежегодно в Бевърли Хилс, Калифорния, своя първи сериен автомобил - Latigo CS V10.

Fisker прави ексклузивни автомобили на базата на BMW и Mercedes
Той ще бъде произведен в ограничена серия от 150 броя, съобщава Аutoweek. Купето на Latigo е произведено на платформата на BMW 6 Серия, като при това автомобилът може да бъде произвеждан и на базата на модела 650 и на базата на модела М6. 


В първия случай колата е с осем цилиндров бензинов двигател с мощност 360 к.с., а във втория двигателят е V10 с мощност 648 к.с. 

Сега Fisker работи върху нов модел, купе-кабриолет, произвеждан на базата на Mercedes SL 55 AMG. 

Макар да използва много части от своите „донори|” Fisker прави съвършено различен дизайн на своите автомобили, променени са и интериора, настройките на двигателя и окачването. 

Цените на Fisker в САЩ започват от 200 000 долара за купето Latigo CS с V8 двигател и достигат до 304 000 долара за кабриолета с десетцилиндров мотор.
0 от 500