IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover Sport постави рекорд в пустинята

Всъдеходът премина 849 км за малко повече от 10 часа

Range Rover Sport постави рекорд в пустинята

Land Rover записа рекорд за най-бързо пресичане на пустинята със сериен автомобил. Всъдеходът Range Rover Sport измина 849 км от град Уади ад Давасир в Саудитска Арабия до границата с Обединените арабски емирства за 10 часа и 22 минути при средна скорост от 81.87 км/ч.
Range Rover Sport постави рекорд в пустинята
За новия рекорд машината премина Руб аб-Халил (б.а. - в превод от арабски "Пустата четвърт"), която е най-голямата пясъчна пустиня на планетата след Сахара. Нейната площ е 650 000 квадратни километра, като годишно дъжд почти не вали, а средната температура през лятото е 50 градуса.
Range Rover Sport постави рекорд в пустинята
За прехода е използван стандартен автомобил с 8-цилиндров турбо мотор с обем 5.0 литра и мощност 510 к.с. Единствената доработка е допълнителната защита на дъното на автомобила. Зад волана на всъдехода е бил 47-годишния испански пилот Мой Торалардона, който от 10 години неизменно участва в рали "Дакар". Там най-доброто му постижение е шесто място в крайното класиране.
Range Rover Sport постави рекорд в пустинята
Това е вторият рекорд за новия Range Rover Sport през тази година. По-рано автомобилът стана най-бързият сериен всъдеход, преодолял 20-километровото трасе по изкачването на Pikes Peak в Колорадо (САЩ). Машината измина разстоянието за 12:35.61 минути.

Снимки: Land Rover

Тагове: range rover sport
0 от 500
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    jok ( преди 10 години )
    чисто нов модел от гамата на най-добрите...и тук *** балкански има мнение..не ми се вярва с какви хора се разминавам по улиците
  • #13
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    За кисело не знам дали е, но това индийско грозде за което говориш е доста изгнило и виненките са го нападнали. И на високо не е понеже е разпиляно на земята и никой не го поглежда. Добре, че са индийците, че да му обърнат малко внимание. Нали така индиецо?
  • #12
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тая ТАТА уж серийна,а пък със сменено дъно.Серийно това го няма,а обявяват,че колата била серийна.Ха сега де!Май тези които са писали тази статия,опс реклама не са наясно какво е сериен и доработен автомобил.Сигурен съм,че индийците от ТАТА и други неща са променили,но да не разваляме кефа на феновете на индийското автомобилостроене!Всъщност Индия и Китай са съседни държави и като такива феновете на индийските кошници харесват китайските,както и обратното.
  • #11
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Добра е колата. Range rover правят хубави машини!
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    АЗ ( преди 10 години )
    Аз пък ще ви кажа - ГОЛЯМ ПРАЗ!
  • #9
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    хаха смях, сериен ама със сменен под .... ако тръгнеш със серийния ще чакаш репатрака
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    фермера ( преди 10 години )
    Когато се появи в БГ ще направя тест-драйв .Колата е много добра но едва ли си струва за малкото километри извън асфалта да се плати тази цена,застраховки и подръжка.При мен те са под 4% от 46к на година и до сега не съм закъсвал на черен път а карам СУВ със същите динамични характеристики и цена на половина.
  • #7
    17 rate up comment 10 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Porednata pobeda za RRS.6to se kasae za prodazbite mu vapreki nenormalnata sredna cena ot 100 hiliadi franka.Za 6veicaria sa podadeni 1100 pora4ki i tova ot septemvri mesec do sega.Da pritejava6 RR se e prevarnalo v mania,za6toto nai-iavno pokazva standarta ti na jivot
  • #6
    13 rate up comment 4 rate down comment
    до 114 ( преди 10 години )
    "Всички знаем за скалъпените сравнения на дойчовците!!!"Да дадеш някакъв конкретен пример?Защото няма някакви разлики от изводите на АМuS,Top Gear или F Gear. Ти на твойта писта като тестваш всяка година между 100 и 170 автомобила,някои с цена над 1 000 000 EU какви разлики установяваш?
  • #5
    16 rate up comment 8 rate down comment
    114 ( преди 10 години )
    Да ама там сравняват предишното поколение на РР Спорт!!!Новият е с 400кг. по-лек и т.н.Всички знаем за скалъпените сравнения на дойчовците!!!