IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti иска короната на Mercedes-Benz S-Class

Японската компания подготвя нов флагман

Infiniti иска короната на Mercedes-Benz S-Class

Компанията Infiniti разглежда възможността за създаването на модел, който да бъде конкурент на купето и седана Mercedes-Benz S-Class. Новият флагман на премиум-подразделението на Nissan трябва да се появи най-късно до 6 години, съобщава Auto Express, като цитира президентът на компанията Йохан де Найсон.
Infiniti иска короната на Mercedes-Benz S-Class
Шефът на Infiniti обаче не дава подробности какъв точно ще бъде моделът, който трябва да се превърне във флагман на марката. Той казва, че това може да бъде както купе, така и седан. Преди време се появиха слухове, че моделът ще се нарича Q90 и дори се появиха негови скици (на снимката горе).

Сега ръководството на компанията не отхвърля вариант, според който на върха на моделната гама на Infiniti ще се настани суперкола. Де Найсон обаче изключва възможността за поява на суперлуксозен всъдеход, както и на евентуален конкурент на Cayman.
Infiniti иска короната на Mercedes-Benz S-Class
Бъдещото купе може да бъде базирано на концепцията Infiniti Essence

Новият автомобил ще стане част от програмата на Infiniti, която предвижда 60-процентно разширяване на моделната гама и увеличение на продажбите до 500 00 бройки годишно. Част от тази стратегия е появата на хечбека Q30. Неговото производство стартира в Съндърланд (Вбр) през 2015 г., като моделът ще трябва да се конкурира с BMW 1-Series, Audi A3 и Mercedes-Benz A-Class.

Де Найсон добавя, че въпреки сътрудничеството с Mercedes-Benz в областта на съвместно използване на платформи, неговата компания няма да ползва мотори AMG. С разработката на двигатели ще се занимава единствено Infiniti. Компанията сега разполага с подразделението IPL, което се е специализирало върху тунинговане на различни модели на марката.

Снимки: Auto Express / Infiniti

0 от 500