fallback

Американският автомобилен пазар се събуди

Компании записаха най-добрите си месечни резултати от 2007 г. насам

Американският автомобилен пазар се сеща за една позабравена слава. Август беше може би най-натовареният месец за сектора от последните шест години насам. Това поне става ясно от публикуваните днес данни за продажбите на големите производители.
"Автомобилната индустрия продължава да бъде светъл лъч в икономическото възстановяване", каза заявява мениджърът на Toyota Бл Фей, цитиран от Ройтерс.  
Автомобилостроителите печелят от това, че много американци заменят застаряващите си коли с нови. Средностатистическият американец кара единдесетгодишна кола. В последно време обаче потребителите могат да се възползват и от преференциални условия, предлагани от компаниите, поясни мениджър продажби за САЩ на Ford Кен Чубай. В крайна сметка се оказва, че през миналия месец повечето производители са регистрирали рекордни продажби за последните шест години. Подобни нива в Щатите са били отбелязани за последен път през ноември 2007 г. 
Като най-голям губещ през август се очертава VW. Основната марка на най-големия автомобилен производител в Европа претърпя спад в продажбите от 1,6% . Дъщерните брандове Audi и Porsche обаче постигат контрастен значителен ръст. Продажбите на Audi нараснаха с 21,5%, а тези на Porsche – с 10%. Американският клон на Mercedes-Benz обяви увеличение от близо 16 на сто в продажбите си, а BMW се похвали с ръст от цели 35%. 
Лидер остава компанията-майка на Opel - General Motors, чиито клиенти са купили с 14,7% повече автомобили. Ford постига увеличение от 12,2% в продажбите си, но остава едва третият по големина играч на вътрешния пазар. Вторият по продажби производител е японската компания Toyota, която отбеляза ръст от 22,8%. Chrysler постига увеличение от 12%, а Nissan е продала с 22 на сто повече автомобили. 
Снимка: Reuters 
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 10 години )
    "Като най-голям губещ през август се очертава VW" Mдааа. мъка, мъка!
  • #3
    Анонимен ( преди 10 години )
    Спукан балон? Дошо за коли по-тихо че винаги си неподготвен. Фолксваген е повишил в световен мащаб продажбите си повече от Тойота през тази година, тоест продължава да скъсява дистанцията. Да в Европа има спад и то само на моделите ФВ, при останалите брандове бележе ръст. Но пък в Китай не знам кой ги е разкрил, само знам, че продават в пъти повече от Тойота а само до преди 2 години Китай бе втория най-голям пазар на Тойота след САЩ. И в Китай държаха много по-голям пазар от ФВ, но вече не.
  • #2
    Анонимен ( преди 10 години )
    Китайци, Американци, Всички набързо разбраха що за *** е VW. С маскираният хубав интериор на Ауди и порше още деянат, но скоро и там ще се спука балона ако не си оправят качеството и цените.
  • #1
    До Дошо ( преди 10 години )
    Дъщерните брандове Audi и Porsche обаче постигат контрастен значителен ръст. Продажбите на Audi нараснаха с 21,5%, а тези на Porsche с 10%
fallback
Последни