fallback

Ford създава собствена марка луксозни автомобили

Тя ще се казва Vignale и първият й модел ще бъде базиран на новото Mondeo

Ford пуска специален бранд Vignale, под който ще пуска най-луксозните версии на своите модели, похвалиха се от компанията. Те ще се отличават от останалите автомобили на марката с високото си ниво на оборудване и качеството на използваните материали.Първият модел, произведен от Ford като Vignale, ще бъде новото поколение на Mondeo, чийто дебют е предвиден за предстоящото изложение във Франкфурт, а серийният вариант ще се появи едва през 2015 г. Концептуалният автомобил ще получи хромирани решетка, дръжки на вратите и външни огледала, както и модернизирана предна броня със светодиодни фарове за мъгла. Машината ще разполага и с 20-цолови джанти от алуминий, а надписът Mondeо в задната част ще бъде заменен от Vignale.Седалките в салона ще бъдат тапицирани със скъпа кожа, която ще бъде използвана също за приборния панел, централната конзола и волана. Машината ще получи мултимедийна система SYNC с достъп до интернет чрез Wi-Fi.Според представители на производителя, машините от серията Vignale са предназначени за тези 10-15% от потенциалните купувачи, които искат по-високо ниво на оборудване от сегашно Titanium X. Освен Mondeo под новия суббранд след време ще се произвеждат още миниванът S-Max и новият всъдеход Edgе.Автомобилите Vignale ще се предлагат от дилърите отделно от останалите модели на Ford. Техните собственици ще получат пожизнено право на безплатно измиване на колата и почистване на салона. Същите "екстри" ще ползват и купувачите на модели от линията ST, като първият автомобил за който ще бъдат достъпни е обновеният Ford Focus ST.Снимки: Ford

Тагове: ford mondeo vignale
fallback
  • #18
    FastDriver ( преди 10 години )
    Не ми се лиза в спорове, но си противоречиш. По-долу каза, че тази серия е точно като за теб! (10-15% от клиентите). Не карам Джета, изрично псочих, че карам и личен и служебни Форд, и то от доста години.Мондеото за което ти говря, като пример е Джия, със всики екстри(ама не горублянски).Не беше особенно евтино, въпреки, че беше експонт на Пловдивския панаир и го платиме голяма отстъпка.А за Фиеста-та мисля,че е най-добрия автомобил в ниския клас, ако не я товарим с електронни системи.
  • #17
    бъчваря ( преди 10 години )
    @FastDriver, не ми прави сметка на парите. Знам ви вас, дето работите и карате Джети. Не съм казал, не съм купил Мондео. Просто не ми трябва толкова голяма кола, както и кола с 4 врати. Ти ако работеше за Форд, нямаше да говориш такива неща. Или си сърдит на някого? Качеството на материалите може да не е добро, ама за доброто искат минимум 35-40 бона - A1. А за 60000, колкото е максималната цена на Мондео, се взема Базова тройка или C-класа. И кой е казал, че ще вземам Мондео?
  • #16
    Анонимен ( преди 10 години )
    И новият модел ще се казва Шит както всички досегашни. Колегата отдолу се е наиграл само с 2 а аз с цели 3 и тази марка е затворена страница за мен. Това че някой който работи за Форд и ги хвали е нещо нормално. Повечето бивши клиенти на марката обаче са на съвсем друго мнение. Не само аз а и други познати и приятели са разочаровани. Единствено дизайна доста добре са го направили и окачването им е здраво. Всичко останало е много проблемно.
  • #15
    груди ( преди 10 години )
    Не са лоши коли, ама електрониката, качеството на електрониката и надеждността и са на слабо ниво при Форд. След 5 година и се почва с всевъзможни дефекти по датчици, клеми и ел-механизми. Безбройни. А за дизеловите им модели - направо не ми се говори. Плаче ми се! Без да се подигравам или обиждам никого, но за себе си съм решил ФОРД - НЕ! Наиграх се вече с 2.
  • #14
    FastDriver ( преди 10 години )
    Малко отговори: по стечение на обстоятелствата работя с и за Форд вече 9 години. Имам преки и непосредствени наблюдения върху абсолютно всеки модел на марката от 2000 г., насам, дизел бензин(EcoBoost), автоматици (т.н. Power shift) Личния ми автомобил е Форд, служебните също. така,че всичко което си позволявам да напиша е само и единствено от личен и непосредствен допир с тези автомобил! Бъчваря* Вероятно само надценката за "Виняле", ще е по-голяма отколкото цената на базова Фиеста
  • #13
    /// ( преди 10 години )
    Сигурно новата марка ще се казва Fart
  • #12
    122 ( преди 10 години )
    Определено Форд не е това което беше 90-те години.Напредък има и то мн голям.Вижте само Форд Фокус и... Да не си говорим за калпави материали ,че се сещам за прехвалената ВАГ група, както и за още мн мн други.Лошото е друго, че в БГ се продават автомобили/нови/ 2 и 3 качество!!!Ще кажете ,че няма такова нещо но ...има и то 100%.Казвам го от опит и то не от страната на купувача!!!
  • #11
    Миле ( преди 10 години )
    До оня Анонимен *** искам да пратя съобщение и да му кажа, че в мондеото ми от 95та дето е 4х4 има повече екстри от скапания му немски кошник и когато си включи зимата подгрева на седалките на неговата кола от 1995г. за по малко от 2000 лв. да му се сварът яйцата дано ! Има много некадърници дето само си мислят че разбират от автомобили ! Поздрави на Бъчваря, щот и аз кат него, никога няма да сменя марката Форд... "този ми е трети" ;)
  • #10
    Анонимен ( преди 10 години )
    Преоблякъл се Илия, пак в тия!
  • #9
    до бъчваря ( преди 10 години )
    "Виняле"
fallback
Последни