IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford създава собствена марка луксозни автомобили

Тя ще се казва Vignale и първият й модел ще бъде базиран на новото Mondeo

Ford създава собствена марка луксозни автомобили

Ford пуска специален бранд Vignale, под който ще пуска най-луксозните версии на своите модели, похвалиха се от компанията. Те ще се отличават от останалите автомобили на марката с високото си ниво на оборудване и качеството на използваните материали.
Ford създава собствена марка луксозни автомобили
Първият модел, произведен от Ford като Vignale, ще бъде новото поколение на Mondeo, чийто дебют е предвиден за предстоящото изложение във Франкфурт, а серийният вариант ще се появи едва през 2015 г.

Концептуалният автомобил ще получи хромирани решетка, дръжки на вратите и външни огледала, както и модернизирана предна броня със светодиодни фарове за мъгла. Машината ще разполага и с 20-цолови джанти от алуминий, а надписът Mondeо в задната част ще бъде заменен от Vignale.
Ford създава собствена марка луксозни автомобили
Седалките в салона ще бъдат тапицирани със скъпа кожа, която ще бъде използвана също за приборния панел, централната конзола и волана. Машината ще получи мултимедийна система SYNC с достъп до интернет чрез Wi-Fi.
Ford създава собствена марка луксозни автомобили
Според представители на производителя, машините от серията Vignale са предназначени за тези 10-15% от потенциалните купувачи, които искат по-високо ниво на оборудване от сегашно Titanium X. Освен Mondeo под новия суббранд след време ще се произвеждат още миниванът S-Max и новият всъдеход Edgе.
Ford създава собствена марка луксозни автомобили
Автомобилите Vignale ще се предлагат от дилърите отделно от останалите модели на Ford. Техните собственици ще получат пожизнено право на безплатно измиване на колата и почистване на салона. Същите "екстри" ще ползват и купувачите на модели от линията ST, като първият автомобил за който ще бъдат достъпни е обновеният Ford Focus ST.

Снимки: Ford

Тагове: ford mondeo vignale
0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    FastDriver ( преди 10 години )
    Не ми се лиза в спорове, но си противоречиш. По-долу каза, че тази серия е точно като за теб! (10-15% от клиентите). Не карам Джета, изрично псочих, че карам и личен и служебни Форд, и то от доста години.Мондеото за което ти говря, като пример е Джия, със всики екстри(ама не горублянски).Не беше особенно евтино, въпреки, че беше експонт на Пловдивския панаир и го платиме голяма отстъпка.А за Фиеста-та мисля,че е най-добрия автомобил в ниския клас, ако не я товарим с електронни системи.
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    @FastDriver, не ми прави сметка на парите. Знам ви вас, дето работите и карате Джети. Не съм казал, не съм купил Мондео. Просто не ми трябва толкова голяма кола, както и кола с 4 врати. Ти ако работеше за Форд, нямаше да говориш такива неща. Или си сърдит на някого? Качеството на материалите може да не е добро, ама за доброто искат минимум 35-40 бона - A1. А за 60000, колкото е максималната цена на Мондео, се взема Базова тройка или C-класа. И кой е казал, че ще вземам Мондео?
  • #16
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И новият модел ще се казва Шит както всички досегашни. Колегата отдолу се е наиграл само с 2 а аз с цели 3 и тази марка е затворена страница за мен. Това че някой който работи за Форд и ги хвали е нещо нормално. Повечето бивши клиенти на марката обаче са на съвсем друго мнение. Не само аз а и други познати и приятели са разочаровани. Единствено дизайна доста добре са го направили и окачването им е здраво. Всичко останало е много проблемно.
  • #15
    5 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Не са лоши коли, ама електрониката, качеството на електрониката и надеждността и са на слабо ниво при Форд. След 5 година и се почва с всевъзможни дефекти по датчици, клеми и ел-механизми. Безбройни. А за дизеловите им модели - направо не ми се говори. Плаче ми се! Без да се подигравам или обиждам никого, но за себе си съм решил ФОРД - НЕ! Наиграх се вече с 2.
  • #14
    11 rate up comment 2 rate down comment
    FastDriver ( преди 10 години )
    Малко отговори: по стечение на обстоятелствата работя с и за Форд вече 9 години. Имам преки и непосредствени наблюдения върху абсолютно всеки модел на марката от 2000 г., насам, дизел бензин(EcoBoost), автоматици (т.н. Power shift) Личния ми автомобил е Форд, служебните също. така,че всичко което си позволявам да напиша е само и единствено от личен и непосредствен допир с тези автомобил! Бъчваря* Вероятно само надценката за "Виняле", ще е по-голяма отколкото цената на базова Фиеста
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    /// ( преди 10 години )
    Сигурно новата марка ще се казва Fart
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    122 ( преди 10 години )
    Определено Форд не е това което беше 90-те години.Напредък има и то мн голям.Вижте само Форд Фокус и... Да не си говорим за калпави материали ,че се сещам за прехвалената ВАГ група, както и за още мн мн други.Лошото е друго, че в БГ се продават автомобили/нови/ 2 и 3 качество!!!Ще кажете ,че няма такова нещо но ...има и то 100%.Казвам го от опит и то не от страната на купувача!!!
  • #11
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Миле ( преди 10 години )
    До оня Анонимен *** искам да пратя съобщение и да му кажа, че в мондеото ми от 95та дето е 4х4 има повече екстри от скапания му немски кошник и когато си включи зимата подгрева на седалките на неговата кола от 1995г. за по малко от 2000 лв. да му се сварът яйцата дано ! Има много некадърници дето само си мислят че разбират от автомобили ! Поздрави на Бъчваря, щот и аз кат него, никога няма да сменя марката Форд... "този ми е трети" ;)
  • #10
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Преоблякъл се Илия, пак в тия!
  • #9
    11 rate up comment 2 rate down comment
    до бъчваря ( преди 10 години )
    "Виняле"