IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Corvette Stingray или SRT Viper?

Edmunds извади на показ положителните и отрицателни страни на двете спортни коли (Видео)

Corvette Stingray или SRT Viper?

Corvette и Viper са двете имена, за които се сещаме, когато стане дума за американски спортен автомобил. Сега и двете машини имат нови поколения, в лицето на Corvette Stingray C7 и Viper, който вече носи емблемата на SRT. Коя от тях обаче заслужава титлата "най-добър американски спортен автомобил"? Отговор на този въпрос опитва да даде изданието Edmunds.
Corvette Stingray или SRT Viper?
Американските журналисти правят няколко сравнителни теста на двете коли, които представят в кратко видео. Сред изпитанията са ускорение от място до 60 мили в час, ускорение на разстояние 1/4 миля, спирачен път от 60 мили в час, странично ускорение, слалом и др.

Когато става дума за спринт от място победителят е категоричен и това е SRT Viper. В останалите дисциплини обаче Corvette Stingray за пореден път доказва, че не всичко е мускули. Автомобилът има по-добър спирачен път, по-стабилно пътно поведение, като според редакторите на Edmunds, е по-приятната за каране кола.

Крайната оценка на американското издание обаче не излъчва конкретен победител. Edmunds препоръчват Viper на тези, които обичат мощно ускорение. А пък Corvette обявяват за най-добър избор на онези, които търсят отлично балансиран спортен автомобил.

Кой бихте избрали вие - Corvette Stingray или SRT Viper?



Видео: YouTube

Ето и малко сухи факти за вечните врагове на пазара на спортни автомобили в САЩ:

Chevrolet Corvette Stingray

Двигател: 6.2-литров V8
Мощност: 455 к.с. и 623 Нм
Цена в САЩ: $51 995 ($69 675 за версията Z51)

SRT Viper

Двигател: 8.4-литров V10
Мощност: 640 к.с. и 810 Нм
Цена в САЩ: $99 995

0 от 500
  • #1
    40 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какви с тези *** сравнителни тестове? Американците не могат да направят един правилен сравнителен тест! Вчера, оня ден сега и днес нагледах се на глупости. Да сравняваш кола с 640к.с. за 100К долара,срещу кола с 450к.с. за 50К долара. Защо не Сложиха и един Фокус СТ и да сравняват и него?