fallback

Заводът на Saab отново отвори врати

Производството в Тролхетан трябва да бъде рестартирано още през септември

Обновената версия на Saab 9-3. Снимка: SaabКомпанията National Electric Vehicle Sweden (NEVS) отвори отново фабриката в Тролхетан, Швеция, където след месец трябва да започне производството на обновената версия на Saab 9-3, съобщава изданието Aftonbladet. Според информацията около 180 души са наети в предприятието, като задачата им в момента е да подготвят поточните линии за рестартирането на производството на Saab 9-3. Стартът трябва да бъде осъществен още през септември, като обновената версия на 9-3 ще се предлага във версии седан и кабриолет. За да може процесът по производство да започне максимално скоро, компанията ще заложи на старите двигатели на модела. На по-късен етап обаче - вероятно през следващата година, ще се появи и напълно електрическа версия на модела, твърди краткото съобщение.

Тагове: saab 9-3
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тия вече зя кой път ги реанимират, тъкмо ги забравиха хората. Ксенофобска марка. Кой ще им купува морално остарялия модел с още по стария двигател. Както и да е, коли може и да правят, но бизнес не могат.
  • #4
    Марсианец ( преди 10 години )
    Надявам се само ,компанията да държи на името си и да произвежда както винаги качество и сигурност!
  • #3
    SLJ ( преди 10 години )
    Автомобил, който бих си купил с най-голямо удоволствие. Saab е марка с много благо място в предпочитанията ми, винаги съм изпивал огромен респект към нея.
  • #2
    v-1 ( преди 10 години )
    Супер новина! :)
  • #1
    данчовски ( преди 10 години )
    Стискаме палци! Сааб е в сърцата ни
fallback
Последни