IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуйте звука на новото BMW M3/M4 Coupe

Баварците пуснаха промо видео с реалния звук на двигателя

Чуйте звука на новото BMW M3/M4 Coupe

BMW изпрати до медиите ново видео, с което иска да акцентира върху новите M3 и M4 Coupe, които очакваме на пазара през 2014 г.
Чуйте звука на новото BMW M3/M4 Coupe
Снимка: Bimmer Post

Въпреки че става въпрос за клип, по-важен в случаят е звукът, а не картината. Той идва от новия шестцилиндров двигател със заводско обозначение S55, който ще задвижва двете спортни машини.

Припомняме, че S55 има 3.0 литра работен обем, два турбокомпресора, както и мощност от 450 к.с. и 550 Нм максимален въртящ момент. Според предварителната информация с него M3 и M4 Coupe ще ускоряват до 100 км/ч за 4.2 секунди, а максималната им скорост ще бъде ограничена по електронен път на 250 км/ч.

През миналия месец управляващият директор на BMW M Performance - Фридрих Ницшке, заяви, че M3 и M4 Coupe най-вероятно ще бъдат представени по време на януарското изложение в Детройт. Очакваме и двете коли да имат алуминиев преден капак, както и карбонови покрив и капак на багажника, които обаче ще се предлагат срещу доплащане. Двете нови „емки“ ще бъдат оборудвани с диференциал с електронно управление, както и с новата система за контрол на сцеплението. Така от BMW избягват двойното задвижване, което ще промени характерното управление на колата, както и ще добави около 80 кг към теглото й.

Очаква се компанията да представи концептуални версии на двете коли на изложенитео за луксозни машини Pebble Beach Concours d`Elegance, което ще се проведе през тази седмица в Калифорния.

Тагове: bmw m3 m4 coupe
0 от 500