IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac ELR залага на космически технологии

Новият метод на производство ще увеличи експлоатационния срок на автомобила

Cadillac ELR залага на космически технологии

За производството на новия Cadillac ELR ще бъдат използвани космически технологии. Един от методите е така нареченото „ултразвуково заваряване” - способ за съединяване на различни материали, основан на ултразвукови вибрации и особено подходящ за полимерни изделия, съобщава изданието Spyexotics.
Cadillac ELR ще се сглобява като космическа совалка
Тази технология ще бъде използвана за изработката на акумулаторите на автомобила. Според инженерите на Cadillac, благодарение на нея ще бъде повишено качеството на батериите и ще се увеличи техния експлоатационен срок, който сега е 8 години или 160 000 км.

„Ултразвуковото заваряване е прекрасна технология, чието използване ще ни позволи да създаваме по-качествени компоненти, а самият процес ще протича далеч по-ефективно. Той е ярък пример за това как технологиите от най-високо ниво постепенно намират своето приложение за създаване на автомобили от световна класа”, коментира изпълнителният директор на Центъра за автомобилни изследвания в щата Мичиган Джей Барън.

Производството на Cadillac ELR ще започне през есента на тази година. Моделът е създаден на базата на концепта Cadillac Converj и разчита на хибридна система. Тя се състои от 1.4-литров бензинов двигател, комплект литиево-йонни батерии и електромотор.

Снимка: Cadillac

Тагове: cadillac elr
0 от 500