IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault пуска най-бързото Clio догодина

Версията Gordini ще разчита на форсиран до 230 к.с. турбо мотор

Renault пуска най-бързото Clio догодина

Новата модификацията на "горещия" хечбек Renault Clio RS ще се появи догодина под марката Gordini, твърди един от интернет форумите на популярния модел - Forum-Clio.com. Той публикува и неофициални снимки на машината.
Renault пуска най-бързото Clio догодина
Автомобилът ще трябва да постави ново начало за възродената марка Gordini, като ще се предлага с по-мощен двигател и настроено по нов начин шаси. Автомобилът ще се различава съществено от стандартното Clio RS. На първо място, той ще разчита на спортния пакет Cup, включващ снижено с 30 мм окачване, по-твърди пружини, удебелени стабилизатори за напречна устойчивост.

Второ – версията Gordini ще разполага с мощност 230 к.с и 285 Нм турбо двигател с обем 1.6 литра (в стандартната версия на RS той развива 200 к.с.), и роботизираната скоростна кутия с два съединителя EDC.

Трето – Gordini ще бъде с около 25 кг. по-лек от обикновения RS, като теглото му ще бъде свалено до 1180 кг. И четвърто – автомобилът ще получи обичайната си синя „униформа” с две бели линии, бели огледала за задно виждане и 18-инчови джанти от лека сплав. От Renault ще предлагат на клиентите си още три разновидности, запазващи характера на Gordini.

Renault пуска най-бързото Clio догодина
Ще има също и промени в интериора, където ще бъдат поставени състезателни седалки Reccaro и елементи от въглеродни нишки.
Всичко това трябва да позволи на Renault Clio Gordini RS да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.9 секунди. А максималната му скорост да достигне 250 км/ч.

Снимки: Forum-Clio.com

Тагове: clio rs gordini
0 от 500
  • #3
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Онзи ( преди 10 години )
    колегата е прав меанични скорости трябват за да може огън да хвърля като свалиш от 5-та на 3-та и турбото да съска като зла усойница(или мойта тъща)
  • #2
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Супер хубаво че го снижават че новото малко височко изглеждаше ама сложете и ръчните скорости все пак хот хеч е трябва да "джасаш" нещо
  • #1
    28 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Браво браво .Тази дивизия на рено много добре се развива и мегана и клиото са уникални