IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar XF получава нов дизелов мотор

Средният му разход на гориво ще бъде 4.9 л/100 км

Jaguar XF получава нов дизелов мотор

Jaguar ще предлага фейслифта на XF с нов турбодизелов двигател, съобщиха от централата на компанията. Моделът излиза на пазара догодина, когато ще може да бъде поръчан с подобрен вариант на познатия ни 2.2-литров ECO2 двигател.
Jaguar XF фейслифт ще получи нов дизелов мотор
Моторът ще бъде наличен в седан и комби версиите на колата, които ще разполагат със 163 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Според каталожните данни средният разход на гориво достига 4.9 л/100 км при въглеродни емисии от едва 129 г/км.

Колкото до динамиката, базовият дизел ще ускорява колата до 100 км/ч за 10.5 секунди, преди тя да достигне максимална скорост от 209 км/ч.

Обновената версия на
XF ще има нова навигационна система с подобрени графика, клавиатура и карти.

Снимка: Jaguar

Тагове: jaguar xf sportbrake
0 от 500
  • #6
    36 rate up comment 8 rate down comment
    Той ( преди 10 години )
    Мисля, че колкото и да е икономичен такъв двигател, нещо не се връзва с идеята и визията на този автомобил. Купуваш лукс автомобил, а пък после се мъчиш особено при ниска скорост или при необходимост от рязко тръгване/набиране. Карам първата версия с 2,7Д и по-слаб двигател хич не ми се връзва...... то убива цялата тръпка да го имаш и караш. Иначе е доста добър автомобил, не е идеален разбира се, но дава различно усещане :)
  • #5
    32 rate up comment 8 rate down comment
    Frakofon ( преди 10 години )
    2.2 "PUMA" мотора се слага разбира се и на Форд Транзит, все пак си техен мотор.
  • #4
    32 rate up comment 8 rate down comment
    Frakofon ( преди 10 години )
    Ще ме извиняваш, но има поне нялко разновидности на 2.2, които са или разработки или само на фОРД или ПСА,например 2.2 "PUMA"(ТОВА Е ТИПА МОТОР) си е изцяло на разработка на Форд и се слага на Бусовете Пежо, Ситроен и дкосро на Фиат, а типа мотори DW12.. пак с обем 2.2(дали са "М", "С"или т.н.отделно DW12 с една или две турбини и се водят различни видове)са си изцяло френски, за товаче щом мотора според теб, е "стария", за което аз не мога да потвърдя или отрека, значиси с изцяло френския мотор
  • #3
    34 rate up comment 9 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    Frakofon, двигателя ползва за база 2.2 дизела на PSA/Ford. Няма какво да го гадаем, защото не е нов двигател а нова версия на досега използвания 2.2 дизел. Технически няма никаква разлика с него, просто е с друг софтуер за по-ниска мощност.
  • #2
    35 rate up comment 8 rate down comment
    Frakofon ( преди 10 години )
    Много е възможно да е мотора на ПСА DW12M(койтое с един турбокомпресор),но може и да е 4HS мотора(пак 2.2литров с два турбокомкресора), но с малена мощнщостзащото защото при франсетата е към 200-202 коня зависи от модификацията и пазара, за който се предлага.Но без повече инфо за техническите параметри може само да гадаем и да си чешем езиците.
  • #1
    35 rate up comment 8 rate down comment
    Боби ( преди 10 години )
    Двигателят е на Пежо, ако не се лъжа...