IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar F-TYPE вече е в България

Моделът бе показан в посолството на Великобритания

Jaguar F-TYPE вече е в България

Една от най-дългоочакваните автомобилни премиери у нас вече е факт – новият Jaguar F-TYPE стъпи на българска земя. Моделът бе показан в посолството на Великобритания в София, като освен техническите му характеристики са ясни и цените, на които ще се продава.
Jaguar F-TYPE вече е в България
„Целта на новия F-TYPE е да обедини в едно 75-годишната история на марката Jaguar”, категорични са авторите на автомобила, които подчертават, че за създаването му е използван най-добрият алуминий в света. За да извлекат максимална полза от структурата на возилото, дизайнерите на марката са заложили на двойни алуминиеви носачи в предното и задно окачване, както и на специална кормилна рейка за светкавична реакция при бързи маневри.

Jaguar F-TYPE се предлага с бензинови двигатели с механеч компресор и стоп/старт технология за икономия на горивото. Първите две версии са оборудвани с новия 3.0 литров V6 агрегат, който разполага с 340 или 380 к.с. в зависимост от предпочитанията.
F-TYPE V8 S пък разчита на мотор от 495 к.с. и 625 Нм въртящ момент. С него той ускорява от 0-100 км/ч за 4,2 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 300 км/ч, като въглеродните емисии, които се отделят в природата, са 259 г/км.
Jaguar F-TYPE вече е в България
Специалната изпускателна система, стандартна за версиите S и V8 S придава различен гърлен звук на агрегатите. Двигателите се задвижват от нова спортна 8-степенна Quickshift трансмисия, която спомага за по-бърза смяна на предавките и по-добър контрол върху управлението на автомобила.

Цената на новия Jaguar F-TYPE в България стартира от 146 400 лв. с ДДС за стандартната версия с двигател V6 Supercharged. Моделът е наличен в още две версии F-TYPE S и F-TYPE V8 S, които се предлагат на цени от 168 500 и 197 400 лв. с ДДС.
Jaguar F-TYPE вече е в България
Публиката ще може да види роудстъра на стартиращия на 15 юни автомобилен салон в София. А след около година ще можем да се запознаем и с версията „купе”.

Снимки: Аутомедия

Тагове: jaguar f-type
0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 2 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Kolega ne se habi,obiasniavan tova za jaguar i land rover na toyotodjiite ot meseci,no kato djoba e prazen i skasan za mozak niama miasto
  • #14
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тата било. Абе таранкоолу. Нямаш пари да му напълниш резервоара и затова не те кефи, нали?Развойната дейност и производството са си в Англия. Само налетите пари и управлението са от Тата. И сигурно ще отречете, че Ягуар дръпна много напред в последните години?
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    dart ( преди 10 години )
    Нема дизел, не става. За кво я крадем тази нафта?Дизел кат печка да гори и кат кораб да дрънчи.
  • #12
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хубава кола са направили ТАТА.Малко безлична според мен по простата причина,че не прилича на типичен Ягуар,а по-скоро в предницата на Мазерати,а отзад на никой.Оригинална задница според снимката.Ако имаше малко повече фотоси можеше и малко повече да говорим,но така или иначе колата ми харесва,като цяло.Единственото,което не ме кефи са цените.Много,много надути за ТАТА...
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    убавец.малко е в италиански стил.което му придава по спортно и загадъчно присъствие.
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Fenix ( преди 10 години )
    Наистина не е типичен Ягуар, в първия момент ми заприлича на Мазерати, но иначе красива машина.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    trex ( преди 10 години )
    Дано не е спъната като всички Ягуари. Колата е много яка на външен вид и заслужава шанс.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Neznam kakvo ne haresva6 na meterialite.Magnezii,aluminii i mnooogo koja
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    123 ( преди 10 години )
    първото ми впечатление е че не е разпознаваема, като Ягуар.(според мен) Иначе дизайна е хармоничен и ми харесва! Второто (поне от снимките) материалите в интериора изглеждат некачествени, някак пластмасови. Трето, техническите и характеристики не отговарят на мощността. Или колата е много тежка или кутията е спъната. С тази мощност, би трябвало да е по динамична!
  • #6
    7 rate up comment 20 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    6te opitam,no samo zaradi istinskite petrol head ot foruma,niakade kam 10 ma pi4a.A na zavistlivite toyotodjii,koito samo obizdat i pi6at minusi i 6lokovicata im e mnogo