IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Sport готви спортна електричка

Моделът може да бъде и хибрид, като ще се появи след няколко години

Renault Sport готви спортна електричка

Renault Sport готви спортна електричка
Twizy Renault Sport F1. Снимка: Renault

Renault залага много на електрическите превозни средства и е лидер по брой такива модели в гамата си. Затова не е изненадващо, че спортното подразделение на френската марка - Renault Sport, също насочва усилията си в тази посока.

Инженерите в Renault Sport вече работят по спортен модел с електрическо задвижване, разкри пред Car Advice Франсоа Шампо, технически мениджър в компанията. Той уточни, че все още не е ясно дали спортното возило ще бъде напълно електрическо или ще използва хибриден агрегат.

"В Renault Sport обмисляме спортен автомобил с електрическо задвижване, но за момента технологията не е достатъчно зряла. Пазар за подобен автомобил също все още няма", заяви Шампо.

Той допълни, че е възможно най-напред да се появи състезателен автомобил с такъв агрегат, който да бъде използван като лаборатория за изследване на възможностите на електрическите системи за задвижване. А това означава, че електрическата спортна кола на Renault Sport ще бъде на пазара не по-рано от 2016-2017 г.

Припомняме, че преди около месец Renault Sport представи концептуалния електромобил Twizy Renault Sport F1, чиято динамика е аналогична с тази на Megane RS.

0 от 500