IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar XJR се оказа по-бърз от Porsche 911

"Напомпания" седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.6 секунди

Jaguar XJR се оказа по-бърз от Porsche 911

Компанията Jaguar разпространи информация за най-мощната модификация на флагмана си XJ, която е получила традиционния индекс R. Дебютът на модела ще се състои на изложението в Ню Йорк.
Jaguar XJR се оказа по-бърз от Porsche 911
От 0 до 100 км/час седанът ускорява за 4.6 секунди, което е с 0.2 секунди по-бързо от Porsche 911 Carrera (350 к.с.) с механична скоростна кутия. В същото време обаче Jaguar XJR изостава от други свои конкуренти. За сравнение Mercedes-Benz S 65 AMG с мощност 630 к.с. и Audi S8 с мощност 520 к.с. вдигат 100 км/ч от място за 4.2 секунди.

Модификацията XJR разчита на 8-цилиндров двигател с механичен компресор. Обемът на мотора е 5.0 литра, а мощността и въртящият момент са съответно 550 к.с. и 680 Нм. Агрегатът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия с възможност за смяна на предавките от "пера" на волана. Максималната скорост на седана е 280 км/ч, а средният разход на гориво - 11.6 л/100 км.

Специално за модела са модернизирани амортисьорите и пружините, а също така са пренастроени активния диференциал на задната ос, както и системата за стабилизация. Настройките на XJR са правени на Северната дъга на "Нюрбургринг" в Германия, на овалната писта "Рокингам" в Англия и на пътища в северната част на Уелс.

Седанът също така е получил допълнителни аеродинамични елементи, 20-инчови джанти с гуми Pirelli, мощни спирачни механизми с дискове с размер 380 мм отпред и 376 мм отзад. Нова е и аудиосистемата Meridian.

Автомобилът ще се предлага със стандартно междуосие, където цените стартират от 90 200 евро, както и с удължена база, която ще струва с 1800 евро повече.

Снимки: Jaguar
 

Тагове: jaguar xj jaguar xjr
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Jaguar XJ ima sigurno 5 v cqla bg, naistina istinska ekzotika i luks.Edva li nqkoi ot tuk e vijdal.
  • #7
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    кво говорим изобщо за тези бавни колички не виждам никъде да се споменава NISSAN GTR убиецът на Buggati както още го наричат. Най великата кола отстъпва само пред McLaren и Lamborgini . Айде погледайте малко видео в YouTube и после пишете статиите си .
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    дпа ( преди 11 години )
    Да, статията е *** и смотана, но все пак това са български "журналисти", както са смотани и коментарите но и те са на хора явно с манталитет на журналист. 911-ката не е в класа на този Ягуар и само *** може да ги сравни. Мерцедеса и Аудито които споменава са му в класа, но пак не трябва да се сравняват защото са грозни и дебели като преял с дюнери и банички турчин, то май и те са основните клиенти на немските грозотии напоследък. Ягуара е толкова красив и изтънчен, че може е сам в класа си.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    нов ( преди 11 години )
    що не го сравниха с цитираните s65 и s8 и по цена :) Да не забравяме, че колегите изтъкват 911 като мярка за сравнение на един скоростен индекс и са прави.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Чичо Валтер ( преди 11 години )
    Що за глупост?!Самият Jag с автоматична трансмисия, а го сравняват с 911 с механична кутия, а не с PDK, при което ускорението също е 4.6С М Я Х !!!
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Само да ви светна че 911 Карера не е конкУрент на тоя Джаг, нито на S-клас или А8, едното е спортен автомобил другото са лимузини.
  • #2
    8 rate up comment 10 rate down comment
    = ( преди 11 години )
    И изводът какъв е?"Истински коли за джентълмени с дълбоки джобове", които не си знаят парите и купуват нерентабилни автомобили на нереалистични цени със съмнително качество и характеристики.И тръгнали да се сравняват с немски спортисти с почти двойно по-малко кончета под капака, ама иначе са по-бързи от тях! Глупаво сравнение!Подобна история като с Рейндж Роувъра! Не баш офф-роуд машина, но пък струва майка си и баща си!
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добро коте.