fallback

Новият Ford Focus RS ще е с 335 к.с.

Цената на автомобила ще бъде около 40 000 евро

Ford планира да пусне на пазара новото поколение на „заредения” Focus RS до две години, съобщава изданието Carscoop, като се позовава на свой източник в компанията. Машината ще разчита на 2.3 литров, 4-цилиндров турбо-двигател с мощност 335 к.с. Цената на спортния хечбек ще бъде около 40 000 евро.Настоящето поколение на RS (на снимката) вече е свалено от производство. То разчита на 2.5 литров турбо-мотор с мощност 305 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 5.9 секунди.Само преди дни стана ясно, че по-малкият брат на  Ford Focus RS - Ford Focus ST, е най-добре продаваният спортен хечбек в Европа. Моделът изпревари по продажби 6-ото поколение на Volkswagen Golf GTI и Renault Megane RS. Снимка: Ford 

Тагове: ford focus ford focus rs
fallback
  • #38
    Ъ ( преди 11 години )
    90% от хората тук ако замлъкнат автомобилната индустрия ще западне!Бъчвар, на колко години си?
  • #37
    бъчваря ( преди 11 години )
    Усещането за комфорт на возенето е нещо субективно, но в същото време обективно, зависещо от моментното състояние на автомобила - тип гуми, атмосфери, температура на околната среда, натоварване на колата...Например, сядайки от автомобил с дървено окачване на автомобил с малко по-комфортно, се чувстваш като в рая. И обратното. Сядайки от автомобил с комфортна возия в автомобил с малко по-некомфортна, разликата веднага се усеща и човек е готов да се закълне, че се вози върху дъска.
  • #36
    Анонимен ( преди 11 години )
    Така няма какво да го крия аз съм си фен на рено. Имам стар модел на рено но класически става въпрос за Williams. Ходил съм на тестове на Рс и на къп версията това бъбреците и пломбите няма какво да ти го обяснявам, защото виждам че не си се возил в рс-ката. Не вози толкова твърдо както казваш ти. За звука фокуса има наистина стоков по-добър един приятел има ст наточена версия но мегана има един стейдж който го прави с брутален звук. И по долу били *** рената тия вече сме ги чували !!!
  • #35
    Анонимен ( преди 11 години )
    Освен това Фокус (както и Астра) е по-красив като дизайн от Меган. Последния хубав Меган беше онзи с нестандартната ритната задница от 2002-ра.
  • #34
    бъчваря ( преди 11 години )
    Не съм казал, че Меган е ***. Все пак рекорда на Нюрбургринг за кола с предно предаване принадлежи не на Megane, a на малко пипнат Focus RS. Както и да е. Фокус може да не е най-бърз на пистата или на магистралата, макар и там да вдига повече от Megane, но има страшен 5 цилиндров мотор на Волво. Новите наточени версии пък отново са с по-добър саунд от конглокенцията, въпреки четирите цилиндъра. Чисто и просто във Форд обръщат внимание и на детайлите. Освен всичко, Фокус може да вози и нормално, за разлика от Рено. А никой вярвам не иска, да остава без бъбреци всеки ден, сядайки в Megane RS. Колкото и бърза да е тая кола, пломбите са ми по-мили. И те пари струват.
  • #33
    Анонимен ( преди 11 години )
    Голям разбирач се извади били изстискани конете на мегана от малкия обем 2.0 малък обем ли е? И както се вижда тук обема на фокуса е 2.5 и е 305 кс. и ускорява до 100 за 5.9 а мегане е 6.1 разликата е 40 коня. Малко ли са тези 40 коня? И пак мегана дава по добри времена даже стара версия дава по добро време която е 225 кс. Малко е глупаво да твърдите че мегана е бил пълен *** и подобни неща, като се има в предвид колко добре е съчетано всичко. Резултатите го показват!
  • #32
    бъчваря ( преди 11 години )
    До един от долните анонимници. Focus RS и досега струваше 80 000 лева, ама няма непродадени бройки. Напротив, липсата им е голяма. Освен това не бъркайте RS на Фокус с RS на Рено. В първия случай говорим за +300 к.с., a във втория за само 265, изстискани от много по-малък работен обем, естествено с много по-грачещ звук от мотора. Focus RS има две предимства поне - имидж и саунд от недрата на Земята. Това понякога стига.
  • #31
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ford - качество на разумна цена, за разлика от прехвалените японски и корейски кошници!
  • #30
    Анонимен ( преди 11 години )
    FORD, не благодаря....да ме спират полицаите, и да ме проверяват за крадени вещи, а не не!
  • #29
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дано да не е в този гаден цвят. Цветът на първия Фокус RS - Imperial blue е един от най-красивите цветове на Форд.
fallback
Последни