IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes подготвя градски G-class

Моделът City-G се разработва съвместно с Renault-Nissan

Mercedes подготвя градски G-class

Mercedes подготвя градски G-class
Mercedes-Benz G350 Bluetec. Снимка: Mercedes-Benz

Компактните кросовъри са единствените автомобили, които през последните месеци записват увеличено търсене на пазара в Европа. Не случайно само на изложението в Женева видяхме премиерите на няколко такива возила. В този сегмент планира да навлезе и Mercedes-Benz, като за целта ще бъде използвана подкрепата на алианса Renault-Nissan, с който немците имат спогодба за сътрудничество.

Бъдещото проходимо возило на Mercedes ще има по-малки размери от A-class и ще се конструира на нова архитектура, известна като JC1. Тя е съвместна разработка с партньорите от френско-японския алианс и представлява преработена версия на платформата MFA. Тази архитектура позволява конструирането на автомобили с един или два задвижващи моста. Агрегатите също ще бъдат съвместна разработка, като за сега се знае единствено, че ще бъдат с малък работен обем.

По-любопитното в случая обаче е, че компактното возило, известно като City-G, ще бъде вдъхновено от G-class. От култовия луксозен всъдеход ще бъде взаимстван най-вече дизайна. А размерите ще бъдат далеч по-малки, тъй като City-G ще конкурира на пазара автомобили като показаните наскоро Land Rover DC100 и Volkswagen Taigun.

Очаква се Mercedes City-G да бъде готов след около 2-3 години.

Източник: Аutocar

Тагове: mercedes g-class
0 от 500