IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW с най-добър годишен старт в историята си

За първите два месеца компанията е продала над 250 000 автомобила – ръст от над 6%

BMW с най-добър годишен старт в историята си

BMW с най-добър годишен старт в историята си
Баварският производител на премиум автомобили BMW не очаква бърз край на дълговата криза в Европа.

„Кризата ще продължи да властва на континента в продължение на най-малко половин десетилетие“, заяви главният изпълнителен директор Норберт Райтхофер по време на автомобилното изложение в Женева. Това ще натовари важните континентални пазари на мюнхенци, но ситуацията ще варира от държава до държава, предава германската агенция DPA.

"През следващите пет години тази колебливост няма да си иде. И това е доста сигурна констатация“. За BMW това означава голямо предизвикателство, защото на континента все още се осъществяват 40 до 45 на сто от общите продажби на BMW. Особено в страни като Италия, Испания или Франция, операциите стават все по-трудни.

"Там в момента няма основание за оптимизъм", заяви Райтхофер.

Благодарение на високото търсене в Китай и САЩ обаче засега BMW няма причини да се притеснява особено за собствените си продажби. През януари и февруари компанията е продала над 250 000 автомобила от марките си BMW, Mini и Rolls-Royce – и по този начин отбелязва най-добрия годишен старт в корпоративната си история.

В сравнение с 2012 г. това е ръст от над шест процента.

„Като цяло съм сдържан оптимист за 2013 г.“, поясни Райтхофер. „Но не искам да говоря прибързано“. Предвид ситуацията в Европа и несигурната световна икономика продажбите на автомобили остават "тежък бизнес". BMW също започва да чувства силна конкуренция, която се отразява и на цените.

BMW вече заяви, че няма да се откаже напълно от известни отстъпки в цените.

Още новини за световната икономика четете в Investor.bg

Снимка: BMW

Тагове: bmw
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мащабите се поставят от Супер автомобилите а БМВ не е и никога няма да бъде сред тях . Нямат кола от средният и малък клас която да е най добра . Винаги са назад или поне втори . А тъй наречените премиум коли не всеки си купува .
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    БМВ поставят мащабите,стандартите и остават недостижими!
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хайде стига с тази реклама . Заради Германия ние сме зле . Изобщо не ме интересува ръста на каквото и да било тяхно .Защото с техните кървави пари убиват нашата държава .
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Big Money Waste AG - мега яки коли, ама да ги караш нови само :):):)
  • #2
    21 rate up comment 2 rate down comment
    ценител ( преди 11 години )
    Единствената немска марка която си заслужава Bayerische Motoren Werke AGДобри са!
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Пропов ( преди 11 години )
    Ами в световен мащаб явно кризата доведе до някакво поумняване на хората,даже и на богаташчетата.Балона на Апфел(Ейпъл)се спихва,гледам и при избора на автомобил се подхожда с интелект,а не както досега-папагалската(Мерцедес-Фолксваген-Порше)!