IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg също с юбилейна суперкола в Женева

Шведите ще покажат единствения по рода си Agera S Hungra

Koenigsegg също с юбилейна суперкола в Женева

Не само Lamborghini ще отбележи свой юбилей със специален модел по време на започващото днес в Женева автомобилно изложение. Шведският производител Koenigsegg също има повод за празник – 100 произведени суперколи, и по случая ще покаже единствения по рода си Koenigsegg Agera S Hungra.
Koenigsegg също с юбилейна суперкола в Женева
На някои 100 продадени автомобила за 10 години може и да изглеждат твърде малко, но скандинавците могат да се похвалят с 4 рекорда в Книгата на Гинес (последният от тях е рекорд за време за ускорение до 300 км/ч и пълно спиране след това), а също така и с няколко престижни награди за дизайн и попадане сред 100-те най-реномирани компании в света.

Юбилейната хиперкола ще представлява доработен вариант на произвеждания сега модел Agera R. Производителят твърди, че каросерията на Hungra (на шведски това означава 100) е от карбон. Тя е боядисана в уникален цвят с инкрустирано 24-каратово злато. Същият метал е използван и в интериора на машината.
Koenigsegg също с юбилейна суперкола в Женева
Колкото до техническите характеристики – те няма да се отличават от тези на стандартния Agera R. Машината ще разчита на 5.0 литров V8 с двойно турбо, като мощността е 1140 к.с., а максималният въртящ момент 1200 Нм. Хиперколата ускорява до 300 км/ч за по-малко от 15 секунди.

Любопитното е, че Agera S Hungra вече си има собственик, чиято самоличност не се разкрива. Шведите съобщиха само, че става дума за колекционер на автомобили.

0 от 500
  • #3
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 11 години )
    Дори и да не знаят шведски, на първата снимка ясно се вижда изписано името на модела - Hundra.
  • #2
    33 rate up comment 0 rate down comment
    tmpl ( преди 11 години )
    Koenigsegg Agera S Hundra - това е правилното име на колата! Hundra - сто, Hungra - глад (в превод от шведски). Оправете си грешките.
  • #1
    29 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 11 години )
    Колата е уникална. Серийна Агера печели доста награди и рекорди, интериора се отличава с ергономичен и еко дизайн. В купето няма пластмасови елементи, начина на отваряне на вратите също е различно и в същото време гениално инженерно решение. И на последно място но не по важност - всяка една кола е сглобена ръно елемент по елемнет.