IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot преговаря за съвместно производство със ЗиЛ

Провеждаме специфично разискване за лекотоварните автомобили в Русия и ЗиЛ е част от него, заяви говорител на Peugeot

Peugeot преговаря за съвместно производство със ЗиЛ

Peugeot преговаря за съвместно производство със ЗиЛ
В бившия социалистически блок, в случая по улиците на Хавана, ЗиЛ е най-популярен с камионите си. Снимка: Архив Ройтерс

Френският автопроизводител PSA Peugeot Citroen обяви, че преговаря за съвместно производство на лекотоварни автомобили с руската компания ЗиЛ, потвърждавайки по този начин съобщение в руския вестник Ведомости, предаде Ройтерс.

„ЗиЛ е част от специфичното разискване, което провеждаме за лекотоварните автомобили в Русия, каза говорителят на Peugeot Жан-Баптист Тома. - Това е само един от многото варианти и все още нищо не е решено или приключено“, добави той, отказвайки по-нататъшни коментари.

Изявлението на говорителя се оказа наложително, след като, позовавайки се на източници от руския автомобилен бранш, Ведомости съобщи, че ЗиЛ може да започне производство на лекотоварни автомобили по договор с Peugeot. Представител на ЗиЛ е потвърдил, че компанията преговаря с французите, но без да предоставя допълнителни подробности, отбеляза руското издание.

В материала му е цитиран и източник от филиала на ЗиЛ в Москва, който твърди, че руският автопроизводител се надява да подпише договор до края на месеца с няколко компании, без да ги посочва изрично.
Peugeot преговаря за съвместно производство със ЗиЛ
Един от актуалните модели на руснаците - ЗиЛ 5301М2. Снимка: ЗиЛ

Лекотоварните автомобили представляваха 7,2% от руския пазар през 2012 г., или 188 095 броя, като ГАЗ продаде почти половината от това количество. Очаква се този дял да се запази и през настоящата година, смятат от Ведомости.

Изданието цитира експерт от автомобилния бранш, според когото не е особено вероятно инвестицията на Peugeot да се окаже голяма и че потенциалното партньорство би било по-изгодно за ЗиЛ, която по думите му не успява да уплътни производствения си капацитет.

Още новини за световната икономика четете в Investor.bg

Тагове: peugeot
0 от 500