IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Готов е приемникът на Saab 9-3

Машината ще разчита на 1.6 литров турбо-мотор от BMW

Готов е приемникът на Saab 9-3

Бъдещето на шведския автомобилен производител – Saab, все още изглежда доста неясно, въпреки че компанията има нов собственик. В интернет обаче се появиха първи снимки на новото поколение на модела 9-3. Любопитното е, че те са били направени на частна презентация още през 2011 г., но излизат в публичното пространство едва сега.
Готов е приемникът на Saab 9-3
Представянето на автомобила (на първата снимка) е било организирано от китайските компании Youngman и Pang Da. Те имаха намерение да инвестират в новия модел, който бе последната надежда за спасение на Saab от фалит. Сделката обаче пропадна, след като бившият собственик на марката – концернът General Motors, отказа да позволи на китайците да използват технологиите в автомобила.

Сега Saab е собственост на консорциума National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), който се занимава с разработката на електрически автомобили. Неотдавна NEVS показа новото лого на компанията, а вече се появи и нов тийзър на следващото поколение на модела 9-3 (на втората снимка).
Готов е приемникът на Saab 9-3
Според неофициални информации той ще бъде показан като концептуален модел на предстоящото изложение в Женева. Любопитното е, че в случая не става дума за електромобил, а за машина със стандартен двигател с вътрешно горене. Тя ще разчита на турбо-мотор с обем 1.6 литра и мощност от около 200 к.с. Агрегатът е производство на BMW.

Снимки и информация: Saabsunited.com
 

Тагове: nevs saab 9-3
0 от 500