IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Страховита катастрофа окървави Daytona 500

Кола се вряза в публиката при инцидент в сериите NASCAR (Видео)

Страховита катастрофа окървави Daytona 500

Един от най-сериозни инциденти по време на автомобилно състезание се разигра по време на старт от шампионата в сериите NASCAR, които се провеждат в САЩ. Малко преди финала на надпреварата, част от легендарното Daytona 500, се удариха 12 автомобила. Един от тях разкъса предпазните огради и части от него се врязаха в публиката.
Страхотна катастрофа окървави Daytona 500
Общо 33-ма са пострадалите при инцидента, съобщиха организаторите. Един от тях се намира в критично състояние, а други 10 са с тежки наранявания. 14 от пострадалите са настанени в болница, която се намира на самата писта. Сред ранените обаче няма нито един пилот.
Страхотна катастрофа окървави Daytona 500
Катастрофата стана в последната обиколка, когато лидерът Регън Смит се опита да защити позицията си от Брад Киселовски. Двамата бяха застигнати от новобранеца Кайл Ларсън, който се вряза в техните автомобили и излетя от пистата. Именно пилотите бяха сред първите, които започнаха да оказват помощ на пострадалите.
Страхотна катастрофа окървави Daytona 500
Инцидентът се разигра в събота, но въпреки него неделното състезание се проведе по програма. То бе спечелено от Джими Джонсън, следван от Дейл Ърнхард-джуниър и Марк Мартин. Надпреварата ще се запомни и с осмото място на Даника Патрик, което е най-доброто постижение на жена в Daytona 500.



Снимки: NASCAR. Видео: ESPN чрез YouTube

Подобен инцидент, при който състезателен автомобил се врязва в публиката, се случва и по време на „24 часа на Льо Ман“ през 1955 година. Тогава не е имало преграда, разделяща пистата от пит лейна, което причинява смъртта 85 души.

Тагове: nascar
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    !?!?!?!? ( преди 11 години )
    "Инцидентът се разигра в събота,.." нещо сте позакъснели с "новината"! Четох го в друг сайт , който си пуска новини и през почивните ВИ дни!!!
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До XperiaA ( преди 11 години )
    Явно не си разбрал че "природния петрол" няма свършване!
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 11 години )
    Хаххаха, ех как се сетих за един култов скеч на Джордж Карлин аххахаха :) После се сетих и за началото на един от филмите Предизвестена Смърт :)
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    до XperiA ( преди 11 години )
    И Китай,пич! А тя скоро ще е най-голямата.
  • #1
    25 rate up comment 6 rate down comment
    XperiA ( преди 11 години )
    Лично за мен това си е най-*** автомобилно състезание...На един овал се въртят като пумпали...Гледа се именно заради тези катастрофи - екшън да има по американски стил...както и измишльотината кеч мания...Просто излишно харчене на гориво - толкова много се говори за намаляването на природния нефт, за увеличаването на CO2 атмосферата, но единствено американците всичко това правят напук... Какво бях си спомнил, че от големите държави само САЩ не бяха подписали мерките за намаляване на СО2...