IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прогноза - китайските производители ще достигнат световния връх до 10 години

Групата SAIC е с най-големи шансове да се превърне в №1, смятат анализаторите

Прогноза - китайските производители ще достигнат световния връх до 10 години

Доста любопитен извод направи финансовата консултантска компания Bernstein, която се занимава с различни икономически изследвания. Според нея, най-късно до 10 години китайските автомобилни производители ще могат да се борят за първите места в бранша. Основната причина е, че те имат необходимият финансов ресурс да го сторят.
Прогноза - китайските производители ще достигнат световния връх до 10 години
„Китайците са извървели вече 80% от пътя, като им остават само 20, но те ще бъдат най-трудните – се казва в анализа на Bernstein. – За да направят тази, поне на пръв поглед, лесна крачка, те ще трябва значително да увеличат разходите си за изследвания и нови разработки. Именно в това китайските компании изостават от световните лидери Toyota, Volkswagen и GM. В момента китайските производители инвестират едва 2% в научни изследвания и разработки, което е повече от 2 пъти по-малко от средното за останалите компании в автомобилния отрасъл.”

Според анализаторите на Bernstein най-голям шанс да се превърне в лидер в световното автомобилостроене има групата SAIC, която е придобила огромен опит от сътрудничеството си с General Motors. Икономистите също така са впечатлени и от напредъка, който записва друг китайски производител – Geely, който също залага на свои разработки.

От консултантската компания са категорични, че в момента продуктите на Geely са на „световно ниво”. Други два китайски производителя - Brilliance и Dongfeng, получават оценка „по-висока от средната за автомобилния пазар”. С оценка „на нивото на автомобилния пазар” пък са Great Wall и концернът Guangzhou Automobile.

Снимка: Bernstein
 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Този автокапан,в случая,с автомобил, се разиграва от много години-алчните фирми продават лицензи,оръжие и после това оръжие се насочва срещу държавата им.
  • #3
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ще им е доста трудно:
  • #2
    9 rate up comment 12 rate down comment
    ... ( преди 11 години )
    MADE IN CHINA не мерси тези освен ориз друго не могат да правят
  • #1
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Тъпо Доше, ( преди 11 години )
    Преди да изчезнат "германските бракми",ще са изчезнали френските,италианските,испанските,английските,чешките и всички останали.А това,че ти се радваш,че само "жълтурковци ще правят автомобили" показва колко ниска топка и ти пожелавам на теб лично да усетиш резултатите от твоите желания през целия ти мизерен живот.