IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ЧРД на фабриката в Ловеч

През 2013 година капацитетът й ще бъде увеличен 4 пъти

ЧРД на фабриката в Ловеч

Автомобилният завод на Литекс Моторс празнува своя първи рожден ден. Официалното откриване на съоръжението в ловешкото село Баховица, където се произвеждат автомобилите с марка Great Wall, се състоя на 21.02.2012 година, а работата започна ден след това.
ЧРД на фабриката в Ловеч
Компанията отбеляза първия си рожден ден със специално събитие в търговското представителство на Great Wall в гр. Пловдив.

За изминалите 12 месеца в завода са сглобени над 1 000 автомобила от модела Great Wall Voleex C10. А през първата половина на 2013 г. ще започне производството и на пикапа Steed 5, който вече излезе начело в своя сегмент в България.

През втората половина на годината, Литекс Моторс ще присъедини към производственото си портфолио и новия модел на Great Wall – Hover H6, който беше провъзгласен за SUV на 2012 г. в Китай.
ЧРД на фабриката в Ловеч
Hover H6

Плановете предвиждат капацитетът на завода да бъде увеличен четири пъти през 2013 г., като от поточните му линии трябва да слязат над 4 000 автомобила. Те ще бъдат предназначени, както за българския, така и за останалите европейски пазари, сред които Гърция, Румъния, Унгария, Полша, Австрия, Италия и много други.

Моделната гама на компанията за 2013 ще включва пет модела - познатите Voleex C10, Hover H5 и Steed 5, както и напълно новите за Европа Voleex C30 и Hover H6.

Още снимки и информация, както и цените на новите модели за 2013 година, вижте тук

Снимки и информация: Литекс Моторс

Тагове: great wall
0 от 500
  • #63
    1 rate up comment 5 rate down comment
    яверт ( преди 11 години )
    до IT - схващам ти логиката. не знам волекса как върви, ама за 10 000 каквото и да си вземеш ще е по-бързо със сигурност :)Разходите за поддръжка са си на късмет - понякога новото се троши повече от старото.Според мен обаче бензинеца е по-добре за млад човек от нафтата - друго си е оборотомера да е до 8000 или дай-боже до 9000 - 5 лева икономия къде не си ги дал :)
  • #62
    2 rate up comment 4 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Явет автомобилът който карам в мометна ми гори 7-8/100 дизел градско и е 115 коня..проблемат му е че вече е на над 10 години и си плаче за смяна :) Ааа по-новите автомобили след 2007 под 100 коня спокойно си дават 5/100 разход в града :) Аа и аз нямам намерение да се състезавам а да ми върши работа :) да не говорим че и със 10/100разход Волексът сигурно ще върви по малко и от мояата старица :))...а относно семейният бюджет както казввате всичко е въпрос на разбиране :) не смятъм че е уместно дa плащаш висока импотека за ново жилище и солидна лизингова вноска за нов автомобил а на края на месеца да оставате на червено :) в тези като цяло несигурни времена човек е хубаво да успява да задели някой лев за черни дни ;) Ааа 99 лева на месец за волекс няма да дам, за цена от около 10 000 си взимам съвременен автомобил които ще ми дава разход на половината на Волекса, а изработката,материалите и качеството му ще са на друго ниво ;) тази 5 годишна гаранция ми излеза 2ти по-скъпа като разходи на километар спрямо стар и качествен европейски автомобил ;)....не само това но със по-високите си екслоатациони разходи реалната стоиност за периода на гаранцията му е същата като на чистонов европеиски автомобил за еднакъв период на експлоатация :)
  • #61
    6 rate up comment 1 rate down comment
    АМАН ОТ ГАНЬОВЦИ ( преди 11 години )
    ... АМИ ЗАЩОТО АЗ СЪМ СЕМЕЕН С ЕДНО ДЕТЕ И БЕЗРАБОТНА ЖЕНА И ИЗКАРВАМ 300EU!!! ЖИВЕЯ В СТАНДАРТА НА 300EU, А ТИ МИ КАЗВАШ, ЧЕ 1000EU НЕ ТИ СТИГАТ!!! С 1000EU ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ИЗПЛАЩАШ ЛИЗИНГ ОТ 99ЛВ НА МЕСЕЦ ЗА С10 ПРИ ПЪРВОНАЧАЛНА ВНОСКА ОТ 8467ЛВ ИЛИ 225ЛВ ПРИ ПЪРВОНАЧАЛНА ВНОСКА 4372ЛВ ЗА 5 ГОДИНИ!!! ТОВА КОЛКО НА ШИРОКО ДА ЖИВЕЕМ СИ ГО ОПРЕДЕЛЯМЕ НИЕ В НЯКАКВА СТЕПЕН ВСЕ ПАК! ИМА И ТАКИВА, КОИТО ИЗКАРВАТ ПО 2000EU И ПАК НЕ ИМ СТИГАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ЛИЗИНГА ЗА КОЛАТА И КРЕДИТА ЗА ЖИЛИЩЕТО ... АМА!
  • #60
    6 rate up comment 1 rate down comment
    АМАН ОТ ГАНЬОВЦИ ( преди 11 години )
    "IT" ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ИЗБИРА КАКВА КОЛА ДА КАРА СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ И ЛИЧНИТЕ СИ ПРЕПОЧИТАНИЯ!!! А АКО СМЯТАШ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРИШ КОЛА 2008Г И ЩЕ ТИ ДАДАТ ЗА НЕЯ 5 ГОДИНИ ПЪЛНА ГАРАНЦИЯ ЗНАЧИ СИ "УДАРИЛ КЬОРАВОТО" КАКТО СЕ КАЗВА!!! ОТНОСНО ТВОИТЕ ДОХОДИ ИМАШ МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! НО УСЕЩАМ, ЧЕ ЖИВЕЕШ В СТАНДАРТА НА 1000EU, А НЕ НА 300EU! В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ И 2000EU ДА ИЗКАРВАШ ПАК НЯМА ДА ТИ СТИГАТ! ЗАЩО ЛИ? ...
  • #59
    8 rate up comment 1 rate down comment
    яверт ( преди 11 години )
    до ИТ - какъв ще е този автомобил дето гори под 10 градско? Трябва да е 75 коня дизел и никога да не го настъпваш на светофар. То по-добре с колело да си бръмчиш, ако 10/100 ти е много. Или си сложи метан. Аз карам 150 коня бензин и ми гори 15/100 градско, ама на всеки светофар съм с газ до ламарината и адреналина е на макс. Ако трябва да карам кола с по-лоша динамика, ще си купя един скутер и ще си го карам градско.
  • #58
    4 rate up comment 8 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    до АМАН ОТ ***....съгласен съм с теб относно ниската покупателна способност на българина и всички негативни последици за икономиката които води ! Иначе за да започнем да купуваме нови коли и апартаменти определено ще трябва да взимаме доста над 700-800 евро :) аз взимам малко над 1000 евра и невиждам как мога да си позволя такива екстри :)Ааа родните китайски автомобили не стават....В момента се нуждая от смяна на колата, не съм ходил в шоурумите на Литекс но и цените не ме устройват :) ако на тази цена малкият им градски автомобил беше оборудван със съвременен икономичен дизел сигурно бих се натоварил с нкакъв лизинг....но да дам толкова пари за "градски" авомобил които харчи 10/100 в града моля моля...! :))затова ща не ща пак ще трябва да си взема стара кола :( ...но поне истиснка :) нещо компактно и икономично от 2007-2008а made in Europe... :)))
  • #57
    3 rate up comment 14 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    Времето ще покаже кой е крив и кой е прав.И все пак никой не ми каза колко души в България са предпочели тези коли.Аз не мога да си представя някой в чужбина да предпочете китайска кола произведена в България при условие ,че в България никой не ги харесва.Изминалата година бе пълно фиаско за завода до Ловеч,още няколко такива години и приказката ще свърши......повервайте ми.А който мисли за след5-6 дори и за след 9-10 години ще си остане със мислите си и нищо повече.
  • #56
    14 rate up comment 2 rate down comment
    АМАН ОТ ГАНЬОВЦИ ( преди 11 години )
    ИЗВИНЯВАМ СЕ НА "KARUTSAR" ЗА "ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ", КОИТО Е ТРЯБВАЛО ДА ПРОЧЕТЕ, ВСЕ ПАК СЕ РАДВАМ, ЧЕ НЕ СЪМ ГО ПРИНУДИЛ ДА ГО НАПРАВИ НАСИЛА!!! ОТНОСНО ПРОДАЖБИТЕ НА ВСИЧКИ МАРКИ, МИСЛЯ ИМАШЕ ИНФО В ЕДИН ОТ ПОСЛЕДНИТЕ БРОЕВЕ НА "*** BILD", А ОТНОСНО СРАВНЕНИЕТО КОЕТО ТИ СЕ ИСКА ДА НАПРАВИШ, СЛЕД 5-6 ДОРИ 9-10 ГОДИНИ ЩЕ ИМА ЕДНА НАИСТИНА ОБЕКТИВНА ОЦЕНКА НА ТОВА ЩО ЗА АВТОМОБИЛИ СА GWM MADE IN ЛОВЕЧ!!!
  • #55
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    karutsar, пикапите са голяма конКУРенция за бизнеса ти, пази коня, да не хване пътя към някоя лазаня...............
  • #54
    3 rate up comment 12 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    "АМАН ОТ ***" въпросът беше колко нови коли (включва всички марки и модели)и колко от тези нови коли са ловешко производство.Интересно ми е като % колко от БГ авто клиентите са предпочели родното производство.Всичко което си написал са просто големи. глупости.