IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi принуди Qoros да преименува първата си кола

Новото име обаче вероятно ще предизвика конфликт BMW

Audi принуди Qoros да преименува първата си кола

Audi принуди Qoros да преименува първата си кола
Qoros 3 Sedan. Снимка: Qoros

На предстоящото изложение в Женева ще видим първият сериен модел на китайско-израелската марка Qoros. Този автомобил, който ще стъпи на европейските пазари още тази година, трябваше да носи името GQ3. Това обаче не се понрави на марката Audi, която държи правата за използването на буката Q като означение за моделите си.

Немците заведоха дело, а съдът в Хамбург, Германия, отсъди в тяхна полза. Това принуди Qoros да преименува колата си, като избра името 3 Sedan. Този избор вероятно няма да се хареса на хората в BMW, но към момента от Мюнхен няма коментар.

По повод спечеленото от Audi дело, шеф-дизайнерът на Qoros Герт Хилдебранд заяви пред Die Welt: "Конкуренцията определено е изнервена. А ние сме убедени, че премиерата на нашата кола в Женева ще бъде огромен успех".

Припомняме, че това не е първото дело на Qoros по повод име на модел. Преди няколко месеца компанията извади съдебна забрана за използване на названието Quoris, с което Kia планираше да обозначи моделът си К9 на някои пазари. 

Тагове: qoros
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Защо не смеят да се заядат с инфинити ли ами защото зад тях седят Рен-Нисан и Даймлер които заедно не са по слаби от ВАГ да не говорим че съда в Хамбург не биха рискували да предпочетат една немска фирма пред друга
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    !?!??! ( преди 11 години )
    ***:"Infiniti Q50 е и първият модел, създаден от сътрудничеството между Infiniti и концерна Daimler AG." Защо двойния *** не заведе дело срещу Infiniтi , при условие , че техният модел е само "Q" без други букви а срещу някчаква измислена фирма се правят на мъжкари...
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Класика, като спреш с рисунките ниво втори клас на училище за бавно развиващи се, ставаш свестен и здраво мислещ човек!
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    обро са им направили! Че това Q ,след Q7,означава ***
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    До Анонимен ( преди 11 години )
    Много знаеш ти какво ще кажат от BMW, все едно всеки ден си пиеш кафето с шефовете. Ама важното е да се плюе, въпреки че си нямаш и ни най малка представа какво ще кажат от BMW
  • #2
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    BMW няма да направя проблем от името 3 sedan. Само Ауди може да се хваща за такива глупости, тази кола далееееч не е конглокенция на Ауди и БМВ.
  • #1
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Извод от новината: "Изнервената" конглокенция нарекла модела си еди-как си, а неизнервените от Ауди веднага се разтичали до съда да се оплачат. Че от Q-то очакват "огромния успех" :)