fallback

Японска кола би корейците на техен терен

Toyota Camry бе избран за автомобил на годината в Южна Корея

Седанът Toyota Camry (на снимката) бе избран за „Автомобил на 2013 г. в Южна Корея”, съобщи изданието The Korean Herald. Новото поколение на модела нанесе сериозен удар на местните автомобилни производители Hyundai и Kia, а също така и на германците от BMW, които се бореха за трофея със своята 3-Series.Все пак за Hyundai и BMW останаха утешителните награди, след като Santa Fe стана „най-добър кросовър”, а 3-Series бе отличен със „Специалния приз” на гласувалите корейски журналисти. A Toyota си тръгна с още една награда, след като Prius бе обявен за „Зелена кола на годината”.Победата на японската марка изненада както победителите, така и загубилите. Представител на Hyundai бе категоричен, че всички в компанията „са зашеметени, тъй като са очаквали корейски автомобил на спечели”. Той обеща, че Hyundai ще свали цените на своите модели, за да може да усили позициите си на родния пазар.Президентът на Toyota Korea Нисао Накабяши пък призна, че е подготвил реч, в която да благодари за отличието за Prius, но бил напълно неподготвен за наградата на Camry.Доскоро в Южна Корея коли от чужбина почти не се внасяха заради огромните данъци. Toyota се появи на местния пазар едва през 2010 г., като освен с местните производители, трябваше да се бори и с тези от Германия. През 2011 г. японците са продали само 5020 бройки, а през 2012 г. – 10  795.През 2012 г. Camry е вторият чужд модел по продажби в страната, като отстъпи единствено на дизеловото 5-series. Автомобилът е третия победител в класацията, която е учредена едва през 2010 г. Преди нея първите места са за Kia Optima (2011) и Hyundai i40 (2012).Снимка: Toyota

Тагове: toyota camry
fallback
  • #18
    Анонимен ( преди 11 години )
    И корейците разбраха коя е марката. Скоро ще наритаме и *** на Хюндай и Киа на техен терен, както сторихме това с американските марки в Америка. Има само една марка и това е Тойота, всички останали са за фон.
  • #17
    Кратко и ясно: ( преди 11 години )
    Новото поколение на модела нанесе сериозен удар на местните автомобилни производители Hyundai и Kia, а също така и на германците от BMW, които се бореха за трофея със своята 3-Series.Все пак за Hyundai и BMW останаха утешителните наградиA Toyota си тръгна с още една награда, след като Prius бе обявен за Зелена кола на годината.
  • #16
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота Камри нанесе сериозен удар на местните автомобилни производители Hyundai и Kia, а също така и на германците от BMW, които се бореха за трофея със своята 3-Series.
  • #15
    Анонимен ( преди 11 години )
    "...Тойота има сервизни акции предимно на проблеми,които не са се случили,но ЕВЕНТУАЛНО могат да се случат..." нещо си се объркал - интернет е пълен с клипове на "внезапно" ускоряващи Тойоти и други проблеми. На тях си им е запазена марка сервизната акция. Аз знам от близки хора, че не са доволни от своите Тойоти - нямам личен допир с тях, ама всичките тези акции... няма да си купя такава кола :)
  • #14
    Анонимен ( преди 11 години )
    Поредните,които признават япопнското чудо и прекланят глава пред производител 1 в света.От Тойота ме кефят,че без много да парадират,без много да се правят на голяма работа и да водят негативни рекламни кампании са най-скъпият автомобилен бранд в света,най-ценената компания,с най-доволни клиенти.Как да им го обясниш на дойчовците и ВАГ най-вече,че с тяхната политика,нахалство,лъжи и калпава китайска техника нямат шансове да просперират в бъдещето.Имат временни успехи,но те са временни.
  • #13
    И к'во сега ( преди 11 години )
    "Японска кола би корейците на техен терен"А BMW 5 series diezel би и нея!? Корейска им трагедия и комедия едновремено!
  • #12
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мдааа,Тойота има сервизни акции предимно на проблеми,които не са се случили,но ЕВЕНТУАЛНО могат да се случат и то забележете на 10 годишни автомобили.Оправят ЕВЕНТУАЛНИТЕ проблеми със собствени средства,въпреки,че гаранцията отдавна е изтекла.Кога някой немски производител ще го направи това?Никога!Те по време на гаранцията гледат да те цакат,за да платиш от джоба си,а какво остава след 10 г да проявят загриженост.А да не говорим,че немците слагат смешните 2 г. гаранция на бракмите си.Без думи!
  • #11
    Анонимен ( преди 11 години )
    "накратко казано е най-добрият автомобил за бедняците, точно както и всяка една МНОГО КРАТНО СЕРВИЗИРАНА тойотка "- Малко няма да се съглася, че тази кола е за бядняци, защото мой приятел работи в California Institute of Technology. Заедно с Масачусетския техн.университет са най-престижните учебни заведения и проектите, по които работят са за десетки милиони... И повярвай ми не работи за 40К долара.Кара Кемри, лодката си я дърпа с с Фоуррънър, та никак не е бедняк...
  • #10
    Наблюдател ( преди 11 години )
    Тойота може да имат сервизни акции,да, и се зане за тях, точно така! Но след оправяне на проблема забравяш и караш години наред, а при германците и без сервизни акции киснеш в бокса ежегодно!Ето ви акции и качеството на германците тук: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=138672забележете напредъка на корейците!
  • #9
    Анонимен ( преди 11 години )
    всяка седмица СЕРВИЗНА АКЦИЯ и все на тойотките, туй ли е коректността или работодателят ти така те инструктира да разсъждаваш
fallback
Последни