IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM и PSA разкриха първите си общи модели

Общо 6 модела ще разработят съвместно двата концерна

GM и PSA разкриха първите си общи модели

Концернът General Motors и френският алианс PSA Peugeot Citroen обявиха първите имена, които ще разработват в рамките на партньорската им програма. Подробности за намеренията бяха обявени в Брюксел от председателя на Съвета на директорите на PSA Филип Варин и вицепрезидента на GM Стив Гирски, предаде Reuters.
GM и PSA разкриха първите си общи модели
Американците ще започнат разработка на компактните миниванове Citroen C3 Picasso и Opel Meriva от следващото поколение, които ще бъдат построени на платформа на PSA, а също така и на кросовъра Peugeot 2008. От своя страна французите ще отговарят за създаването на собствени шасита за следващата Opel Zafira, хечбека Opel Corsa и кросовъра Peugeot 3008.

Споразумението за сътрудничество между PSA Peugeot Citroen и General Motors бе подписано още през март миналата година, като се появиха твърдения, че то е насочено за създаване на съвместни платформи на модели на двете френски марки и на моделите на Chevrolet, а не на Opel.

Първите съвемстни модели на двата концерна ще се появят след около 3 години. Засега не се разкриват подробности за инвестициите, които компаниите ще направят в проекта. Очаква се създаването на единна техническа база за моделите на General Motors и PSA Peugeot Citroen да позволи на производителите да спестят около $2 млрд. годишно.

Тагове: general motors psa
0 от 500