IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще разбира когато се движи в насрещното

Нова система за сигурност ще бъде въведена най=напред в E-class

Mercedes-Benz ще разбира когато се движи в насрещното

Всеки месец средно по 8 души загиват по пътищата на Германия в инциденти, при които автомобилът им се оказва в лентата за насрещно движение. За цялата територия на страната само за месец са "засечени" над 3000 души, които поради объркване карат в насрещното. Те дори вече бяха наречени "призраци" от останалите шофьори.
Mercedes-Benz ще разбира когато се движи в насрещното
Това накара Mercedes-Benz да разработи нова електронна система, която да помага на шофьорите да избегнат подобни ситуации. Всъщност новата технология е продължение на системата за разпознаване на пътните знаци, които съобщават за ограничение на скоростта. По аналогичен начин видеокамера, разположена в автомобила, отчита ситуацията и предупреждава водача със светлинен индикатор и звуков сигнал. За по-голяма сигурност системата е свързана и с навигацията на автомобила.

Първият модел, който ще разчита на новата опция, ще бъде обновената E-class. След това технологията ще бъде поставена и на новата S-class. Проблемът засега е, че системата може да работи единствено на територията на Германия, но специалистите от Mercedes-Benz работят активно върху адаптирането й към пътищата и в други европейски държави.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500