IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW слага на i3 двигател от мотоциклет

Това ще позволи увеличение на пробега до 400 км.

BMW слага на i3 двигател от мотоциклет

BMW ще предложи на бъдещите клиенти на електрическия модел i3 допълнителна опция – поставяне на 2-цилиндров двигател от мотоциклет. С негова помощ пробегът на машината с едно зареждане, който сега е 140 км, ще бъде увеличен до 400 км.
BMW слага на i3 двигател от мотоциклет
Това съобщи ръководителят на отдела за изследвания и разработки в баварския концерн Херберт Дис пред изданието Automotive News. Той не каза каква е стойността на предлаганата опция, но разкри, че бензиновият мотор, който ще отговаря изцяло за зареждането на комплекта литиево-йонни батерии, ще се поставя в багажника на i3. По същата схема – двигател с вътрешно горене, зареждащ акумулаторите, работи и Opel Amera.

„Тази версия е предназначена за собствениците на i3, които предприемат пътувания на по-големи разстояния през уикенда. Тези, които ще използват автомобила, за всекидневно пътуване в града, няма да се нуждаят от нея, тъй като там разстоянията са малки и бензиновият мотор почти няма да се включва”, обясни Дис.

Още през октомври миналата година главният инженер на BMW Ули Кранц обяви, че има възможност за поставяне на бензинов мотор на i3. Тогава се предполагаше, че моделът ще получи 3-цилиндров агрегат с мощност 75 к.с.

И двете версии на машината трябва да се появят на пазара през октомври тази година.

Снимка: BMW

Тагове: bmw i3
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    cry ( преди 11 години )
    Нова опция от нещастниците от бe-вe-мe. Към това прасе една А3-ка, че да стигнеш все пак до някъде. Така и така си дал купчина пари за *** с годност колкото отворено кисело мляко, да си имаш поне истинска кола да си джиткаш наволя.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    Страхотен е, а и опцията с малък мотор в багажника е много хитро, с нетърпение ще чакам премиерата муА до умниците по-доло, хората казват с едно зареждане минаваш 400км. В това растояние все ще откриеш поне една бензиностанция да заредиш резервоара на ДВГ-то, и така си караш колкото си искаш.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Малеее какъв сладур е този i3 леле ако можех да си го купя, нямаше да се замисля :)
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Subarufan, написал си М3, което на български може да се прочете като MZ, а това пак навява асоциации за мотоциклети ;)
  • #5
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тия са гении. Няколко години след шеви волт се сетиха.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Subarufan ( преди 11 години )
    Е, имайки предвид, че БМВ правят същомного хубави мотори , това не мисля, че ще е някакъв недостатък...Освен това, това не е М3 а i3, автомобил с друго цели!
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Жалко, ( преди 11 години )
    че и ти глупав хейтър не си останал само на чертожната дъска!Как не се умори да спамиш,Дошо,под всеки материал за немски автомобили.Дошко-тойотката с мета за Civic на старо.
  • #2
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Що не му сложат мотор от Трабанче,ами се мъчат с други моторетки?Даже от Симсон ще е най-добре.Пък тези 400 км са баси смешката.Да питат Тойота как се правят хибриди,а не да измислят на ново топлата вода!Изобщо този техен проект ще си остане само на чертожните дъски и нищо няма да се получи.
  • #1
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    ***, това нещо с мотор на БМВ и 400 километра пробег си е СУПЕР ОФЕРТА!!!Ама ти от къде да знаеш?!