IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един българин отпадна от "Дакар"

Повреда отказа екипажа на Петър Ценков два етапа преди финала

Още един българин отпадна от

Още един от българите в рали "Дакар" напусна напдреварата. По време на 12-ия етап от Фиамбало до Копиапо на територията на Чили с дължина 396 км (319 км спецална отсечка) автомобилът на Петър Ценков и навигатора му Иван Маринов - Opel Antara, получи повреда и двамата отпаднаха.

Още един българин отпадна от

Един от най-атрактивните участници - Роби Гордъ,н със своя Hummer остана втори в етапа. Снимка: Dakar.com

Преди седмица състезанието напусна и Тодор Христов, след като неговото АТВ не издържа на тежките условия. Така България остана само с един екипаж в ралито - Орлин Алексиев и Александър Стоянов с BMW Х1. Двамата завършиха на 61-о място в етапа, като загубиха 3 часа от победителя в отсечката Хуан "Нани" Рома (Исп) с Mini.

В генералното класиране продължава да води Стефан Петерханзел (Фр) с Mini, който остана 4-ти в отсечката. Той има аванс от 50:01 мин. пред единствения си реален съперник за крайната победа - Жиниел де Вилиерс (РЮА) с Toyota. Французинът води с 1:31.01 ч. на съотборника си Рома, който след победата си в етапа се утвърди на трето място. Само на 3 мин. след Рома обаче се движи руснакът Леонид Новицки с Mini, като не крие амбициите си да влезе в тройката на финала. До края на ралито остават два етапа и ако сегашното подреждане се запази, Петерханзел ще запише своята 11-а победа в "Дакар".

В днешния етап до последно изглеждаше, че Роби Гордън (САЩ) с Hummer ще постигне втора етапна победа в тазгодишното състезание, но в крайна сметка бившият пилот от сериите INDYCAR финишира втори, само на 4:18 мин. от победителя Рома. Успехът позволи на американеца да стигне до 16-о място в генералното класиране.

При мотоциклетистите начело е Сирил Депре (Фр) с KTM, докато в клас АТВ води Маркос Патронели (Чили) с Yamaha. Лидер при камионите е екипажът на Едуард Николаев (Рус) с КАМАЗ.

0 от 500