fallback

GM иска да пусне конкурент на Toyota GT-86

Спортното купе със задно предаване ще струва $20 000

Успехът на Toyota GT-86 и Subaru BRZ не дава покой на шефовете на концерна General Motors, които вече замислят създаването на подобен автомобил. Той трябва да бъде насочен към младежката аудитория, което с радост би приела спортно купе със задно предаване. При това на нормална цена.Очаква се бъдещата машина да бъде в стила на концептуалния модел Chevrolet Code 130R (на първата снимка), който бе показан на изложението в Детройт преди година. Шефът на северноамериканското отделение на GM Марк Рейс обяви пред Automotive News, че в отправна точка на проекта е използвана именно Toyota GT-86. Ръководител на разработката е именно Рейс, който преди време оглавяваше австралийската марка Холдън, известна със своите машини със задно предаване.„Подобен проект е много важна крачка за GM и е сред приоритетите на концерна ни”, коментира Рейс. И допълни, че новият автомобил трябва да бъде готов във възможно най-кратки срокове.Интересното е, че показаният преди година Code 130R бе на платформа с предно предаване, но се очаква за серийната версия това да бъде променено. Бъдещият модел ще използва платформата със задно предаване Cadillac Alpha. Впрочем на нея преди година GM демонстрира и друг концептуален модел - Chevrolet Tru 140S (на втората снимка).Рейс отказа други подробности около бъдещия автомобил, но потвърди, че целта пред  GM е той да бъде достъпен като цена. Очаква се серийната версия на Code 130R да се продава на пазара в САЩ за не повече от $20 000.Снимки: General Motors

fallback
  • #8
    doc ( преди 11 години )
    Dum spiro,spero!
  • #7
    Triforce ( преди 11 години )
    Ела да поработиш на мое място, да те видим теб! :)И не съм женен, съжалявам! Такава грешка е желателно да се прави 1 път в живота, за това за момента обмислям дали сегашната ми приятелка да ми е жена или не.А ти какво работиш, като си голям разбирач?
  • #6
    Анонимен ( преди 11 години )
    Видяла жабата, че подковават коня...
  • #5
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ех този селски манталитет на Трифорс. Той Трифорс понеже не е *** та затова има *** професия и грозна жена.
  • #4
    Triforce ( преди 11 години )
    Голям смях! Те германците решиха да не се напъват там, където не всеки може, а пък тъпите американци се пробват! Малеее, малеее... Накъде върви светът!!!
  • #3
    На всеки километър ( преди 11 години )
    Бялото е Опел Астра какво пежо ХахХАах. А червения автомобили ми прилича на каруца.
  • #2
    Анонимен ( преди 11 години )
    Червеното ми харесва повече, има нещо ретро в него. Бялото не е лошо, но твърде много прилича на Пежо отпред!
  • #1
    Анонимен ( преди 11 години )
    Напротив, изглеждат много добре!
fallback
Последни