IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM иска да пусне конкурент на Toyota GT-86

Спортното купе със задно предаване ще струва $20 000

GM иска да пусне конкурент на Toyota GT-86

Успехът на Toyota GT-86 и Subaru BRZ не дава покой на шефовете на концерна General Motors, които вече замислят създаването на подобен автомобил. Той трябва да бъде насочен към младежката аудитория, което с радост би приела спортно купе със задно предаване. При това на нормална цена.

GM иска да пусне конкурент на Toyota GT-86

Очаква се бъдещата машина да бъде в стила на концептуалния модел Chevrolet Code 130R (на първата снимка), който бе показан на изложението в Детройт преди година. Шефът на северноамериканското отделение на GM Марк Рейс обяви пред Automotive News, че в отправна точка на проекта е използвана именно Toyota GT-86. Ръководител на разработката е именно Рейс, който преди време оглавяваше австралийската марка Холдън, известна със своите машини със задно предаване.

„Подобен проект е много важна крачка за GM и е сред приоритетите на концерна ни”, коментира Рейс. И допълни, че новият автомобил трябва да бъде готов във възможно най-кратки срокове.

Интересното е, че показаният преди година Code 130R бе на платформа с предно предаване, но се очаква за серийната версия това да бъде променено. Бъдещият модел ще използва платформата със задно предаване Cadillac Alpha. Впрочем на нея преди година GM демонстрира и друг концептуален модел - Chevrolet Tru 140S (на втората снимка).

GM иска да пусне конкурент на Toyota GT-86

Рейс отказа други подробности около бъдещия автомобил, но потвърди, че целта пред  GM е той да бъде достъпен като цена. Очаква се серийната версия на Code 130R да се продава на пазара в САЩ за не повече от $20 000.

Снимки: General Motors

0 от 500