IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan вече работи върху малък спортен модел

Цената му ще е с 10% по-ниска от тази на Toyota GT86

Nissan вече работи върху малък спортен модел

Nissan разработва компактен спортен автомобил, който ще се позиционира с едно място под модела 370Z в гамата на компанията. Това заяви пред журналисти по време на изложението в Детрой вицепрезидентът на японската компания Анди Палмър.

Nissan вече работи върху малък спортен модел

Настоящото поколение на 370Z. Снимка: Nissan


Според неговите думи, новият модел ще бъде обичан от едни и мразен от други. В компанията разчитат да направят спортен автомобил, насочен към младежката аудитория, но той в никакъв случай няма да се позиционира като конкурент на Subaru BRZ и Toyota GT 86. Въпреки това цената му ще бъде с около 10% по-ниска от тази на двата модела.

Палмер призна също, че в силовия агрегат на новия модел ще бъде включен и електромотор. Дали обаче става дума за електромобил или хибрид, той не уточни. Знае се само, че прототип на наречения от медиите "мини-370Z" ще бъде показан до края на настоящата година.

В създаването на машината освен японски инженери ще участват и специалисти от китайското подразделение на Nissan. Японците ще отговарят за основната разработка на модела, докато за китайците остава дизайна и техническата организация на производството на автомобила.

Тагове: 370z
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 6 rate down comment
    deadfox ( преди 11 години )
    Абе то сблъсъка е ясен Нисана е 320 коня срещу 200-те на Тойотката, но иначе да ще е интересно да видим особено ако Субару изкара STI версия с 300 коня примерно.Иначе не се сещам Нисан да са правили подобна спортна кола от по-ниския клас.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    bmwfan ( преди 11 години )
    Обожавам БМВ,но много се радвам и на тези малки,японски спортисти!въпреки всичко искам да има сблъсък м/у гт86 и з370,стршни са! ИМА ли задно задвижване има и фън!:)
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    ...... ( преди 11 години )
    offf kitaici li shte sa zameseni be ... te edna chitava replica nemogat da napravqt kamoli nova ....
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 11 години )
    hubava novina!6te 4akame i snimki!!!qponcite si imat tradiciq v sportnite koli i ne gi e sram da si gi pravqt, a ne kato euro markite da se 4udqt ot kade da pulnqt kasi4kata...