IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz няма да прави конкурент на Audi А1

Компактните автомобили не са ни приоритет, твърдят от компанията

Mercedes-Benz няма да прави конкурент на Audi А1

Германският производител Mercedes-Benz реши да не пуска компактен хечбек, който да се конкурира с Audi A1. Това обяви шефът на концерна Daimler Дитер Цетче пред изданието AutoExpress.
Mercedes-Benz се отказва от конкурент на А1
„Audi пуска компактен автомобил и BMW прави същото, макар и под марката MINI, но ние, поне засега, нямаме подобни намерения – коментира Цетче. – Преди да се решим на нещо подобно, трябва да разберем дали можем да станем лидери в този сегмент. Както и какво точно ще спечелим, ако пуснем такава кола на пазара.”

Според боса на Daimler на този етап концернът разполага с автомобил при компактните машини – марката Smart, и той е напълно достатъчен. Новите версии на марката вече се разработват заедно с Renault, като моделната гама ще бъде сериозно разширена.

Цетче допълни, че не се изключва възможността за сътрудничество между Daimler и производителя на спортни автомобили Aston Martin. Но уточни, че това не е сред най-важните задачи пред концерна. Все пак при подобна договорка британците ще получат правото да използват хибридните агрегати, бензиновите двигатели и шаситата на Mercedes-Benz.

Тагове: daimler
0 от 500