IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на Saab 9-3 ще се възобнови още тази година

Новият собственик на марката намери средства от китайски инвеститор

Производството на Saab 9-3 ще се възобнови още тази година

Новият собственик на марката и активите на Saab – компанията National Electric Vehicle Sweden (NEVS), обяви, че е привлякла сериозни финансови средства, които ще й позволят да осигури бъдещето на шведския бранд.
Производството на Saab 9-3 стартира още тази година
Компанията, чиято щаб-квартира е в Хонконг, е получила 291 млн. долара в резултат от подписаното търговско споразумение с китайския град Циндао, провинция Шандун. Според договора, срещу тази сума и други бъдещи инвестиции местният инвестиционен фонд Qingbo Investment Co. Ltd Performance ще закупи 22% от акциите на NEVS, които обаче ще бъдат притежание на градските власти в Циндао.

Шефът на шведската компания Карл-Ерлинг Троген бе категоричен, че тези пари ще помогнат за възраждането на SAAB. Част от тях ще бъдат инвестирани в завода на марката в Тролхетан (Шв), а други ще бъдат използвани за създаване на съвместно предприятие в Китай. В плановете на NEVS влизат намерения до края на 2013 г. да бъде възобновено производството на модела 9-3, а през 2014 г. да излезе и напълно нов електромобил.

Снимка: SAAB
 

Тагове: nevs saab 9-3
0 от 500