IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви роудстър с предно предаване

Моделът Z2 ще трябва да се конкурира със следващата Mazda MX-5

BMW готви роудстър с предно предаване

Компанията BMW планира пускането на роудстър с предно предаване, който ще носи името Z2. Това твърди изданието Autocar, според което моделът ще бъде предимно имиджов и целта му ще е да насочва търсачите на компактни спортни коли към новите модели на BMW със задвижване на предните колела.
BMW готви роудстър с предно предаване
„Сериозно разглеждаме възможността за пускането на автомобил в духа на оригиналния Z3 – твърди източникът на Autocar. – По своите размери той ще бъде близък до Z3, но ще получи платформа с предно предаване. По този начин ще намалим разходите и стойността на самия модел, но в същото време той ще може да донесе печалба, въпреки малкия си обем на производство.”

Роудстърът ще бъде построен на шасито UKL1, на което в близките години трябва да бъдат направени 12 модела на BMW и 11 на Mini. Размерите му ще бъдат приблизително 4000 мм дължина, 1700 мм широчина и 1250 мм височина. Моделът ще бъде снабден с мек покрив, който ще се сваля ръчно.

Най-високата модификация на бъдещото Z2 ще бъде с 2.0 литров турбо-мотор с мощност над 300 к.с. и със задвижване и на четирите колела. Този модел ще се разработва от M Performance.

Очаква се BMW Z2 да се позиционира на пазара като алтернатива на роудстъра Mazda MX-5 от следващо поколение. Моделът на баварците ще се появи през 2015 г., като ориентировъчната му цена ще бъде около $25 000.

Снимка: BMW

Тагове: mazda mx-5 bmw z2 bmw z3
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    !?!?!?! ( преди 11 години )
    Тук станало като кулинарен сайт- "БМВ ГОТВИ...", "Ауди ГОТВИ..." само да не им прегорят манджите. По-некадърни драскачи от тук пишещите НЯМА!
  • #6
    10 rate up comment 0 rate down comment
    - ( преди 11 години )
    Защо с предно като маздичката е със задно? Там е и един от големите и козове.
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Баварката няма никакъв шанс да се конглокира с MX-5. Нито по цена, нито по качество, нито по надеждност. Изобщо каузата им е предварително обречена на провал. А това за роудстър с предно е някаква невероятна глупост, която са измислили. Ако го направят ще ми паднат много в очите.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Статията е за немска кола, която трябва да се конКУРира с японска. Цената и е дадена в американски долари. А снимката е английска с десен волан. Изобщо, манджа с грозде е тази статия.
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Айде конгломератите с конглокирането да започнат писанията си...сега.
  • #2
    17 rate up comment 2 rate down comment
    nikito_blend ( преди 11 години )
    Z2 няма шанс срещу MX-5
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Dude ( преди 11 години )
    Трудно ми е да си представя как ще конглокират МХ-5, като тя е многократно признавана като най-добрата по отношение цена/качество/удоволствие и биеше дори суперколи по този показател. Лека е, надеждна е, хич не е скъпа мисля, и със 160 коня двигателя на 1 тон кола си е повече от идеална. БМВ като шибнат една цена от 80к на това нещо, а маздата като е 55, не знам как ще бъде успешно. То неслучайно пише ще се конглокира с М