IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Caterham готви конкурент на Porsche Cayman

Купето с мощност 273 к.с. трябва да е готово до 2 години

Caterham готви конкурент на Porsche Cayman

Компанията Caterham смята да пусне на пазара спортна кола със средноразположен двигател, която да се конкурира с Porsche Cayman. Появата на модела е насрочена за 2015 г., обяви пред изданието Autocar икономическият директор на компанията Дейвид Ридли.
Caterham готви конкурент на Porsche Cayman
„Ние знаем, че не можем да си позволим автомобил, който да бъде насочен единствено към ентусиастите, а и не го искаме – обясни Ридли. – Нашата кола ще бъде насочена към огромен кръг клиенти. И ще бъде лесно разпознаваема като Caterham, но в същото време ще превъзхожда напълно Lotus Evora, който е един много скъп и тежък за обслужване и поддръжка модел.”

Новият Caterham ще бъде снабден с 4-цилиндров мотор на Renault, който ще развива 273 к.с. Той ще може да работи както с автоматична скоростна кутия, така и 6-степенна механична трансмисия. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 5 секунди.

Спортната кола на Caterham ще получи редица компоненти от Renault. По думите на търговския директор на френския производител обаче тя ще се различава съществено от спортния автомобил на възродената марка Alpine, който също се разработва от инженери на Renault.

Британският производител счита, че за 8 години ще може да продаде 25 000 бройки от своя бъдещ модел. Цената му ще бъде около 40 000 паунда ($64 000).

Тагове: renault caterham alpine
0 от 500