IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Един от българите на "Дакар" отпадна

Ралито взе първите си жертви за тази година

Един от българите на

Един от българските участници в рали "Дакар" - Тодор Христов, напусна състезанието. В петия етап от Арекипа (Перу) до Ариса (Чили), двигателят на АТВ-то Yamaha на Тодор Христов се повреди и той отпадна, след като до момента се движеше на 30-о място от общо 32-ма участници в класа си.
Един от българите на
Другите българи продължават при автомобилите, но с огромно изоставане. Петър Ценков и Иван Маринов с Opel Antara и Орлин Алексиев и Александър Стоянов с BMW X1 завършиха в Ариса почти заедно - 91-ви и 92-ри, на 1:16 часа след победителя в етапа Нани Рома (Исп) с Mini.

В генералното класиране Алексиев е 105-и, на 17:58 ч. (с наказание от 2 часа), а Ценков на 18:39 (с 1 час наказание) след лидера и миналогодишен победител Стефан Петерхансел с Mini (на снимката). Френският пилот пък води в класирането с 9:54 минути пред Насер Ал-Атия (Катар) с Buggy и с 33:50 минути пред Жиниел де Вилиерс (ЮАР) с Toyota.

При мотоциклетистите водач остава Оливие Пан (Фр) с Yamaha, при АТВ-машините - Маркос Патронели (Арж) също с Yamaha, докато при камионите начело е Герард де Рой (Хол) с Iveco.

Първите две жертви взе ралито през тази година, като те не бяха сред участниците в надпреварата. Двама души загинаха при катастрофа с три автомобила в Перу. Инцидентът стана извън състезателното трасе, след като един от поддържащите автомобили е се е ударил челно в такси на 10 км от границата с Чили. Друго такси, с шестима души в него, се е преобърнало няколко пъти при опит да избегне инцидента. Шофьорът и един от четиримата пътници в първото такси са загинали. Четирима перуанци и тримата пасажери в поддържащия автомобил са ранени и откарани в болница.

Снимка: Dakar

0 от 500