IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индийци пускат автомобил на слънчева енергия

Моделът на Mahindra ще излезе на пазара през март

Индийци пускат автомобил на слънчева енергия

Компанията Mahindra & Mahindra обяви, че през март ще пусне на пазара в Индия четириместен автомобил с възможност за зареждане на акумулаторите със слънчева енергия.
Индийци пускат автомобил на слънчеви батерии
Новият електромобил ще носи името e2o. Названието на модела се произнася „и-ту-оу” и се разшифрова като „е” - енергия от слънцето и „о” – кислород.

В съобщението на Mahindra се казва, че четириместният автомобил е снабден с литиево-йонни акумулатори, които осигуряват пробег от около 100 км. Те могат да се зареждат в електрическата мрежа, както и в специални станции, снабдени със слънчеви панели. Новият e2o ще замени на пазара единственият модел на Mahindra с електрическо задвижване – REVAi.

„На практика ние спряхме продажбите на REVAi и сега ще съсредоточим всичките си усилия върху новия ни продукт”, коментира отговорникът за електромобилите в Mahindra Reva Electric Vehicles Четан Майни. Той обаче не пожела да съобщи цената на модела.

Трябва да се отбележи, че правителството на Индия планира през следващите 5-6 години да инвестира около $2.5 млрд. в развитието на пазара на електромобили. Основната част от сумата ще бъде вложена в построяването на необходимата инфраструктура.

Снимка: Mahindra & Mahindra

Тагове: mahindra & mahindra
0 от 500