IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сериозни проблеми за български екипаж в рали "Дакар"

Въпреки трудностите Орлин Алексиев ще стартира в следващия етап

Сериозни проблеми за български екипаж в рали

Орлин Алексиев и навигаторът му Александър Стоянов имаха сериозни проблеми по време на 4-ия етап от рали "Дакар" между перуанските градове Наска и Арекипа с дължина 289 км. Българският екипаж с BMW Х1 се забави и не бе включен в генералното класиране за етапа. Все пак Алексиев и Стоянов се добраха до финала, макар и с огромно закъснение, и ще стартират в следващата отсечка.
Сериозни проблеми за български екипаж в рали
Другият екипаж при автомобилите - Петър Ценков и Иван Маринов с Opel Antara, успя да финишира 101-и и заема 106-о място в генералното класиране. В етапа българите изостанаха с 5:49:21 часа. от победителя Насър Ал-Атия (Катар) с Buggy. В генералното класиране продължава да води Стефан Петерханзел (Фр) с Mini, като до момента българите са с изоставане от 17:24.32 часа спрямо него.

Проблемите съпътстват и американеца Роби Гордън с Hummer. Той се обърна на таван още на 29-ия километър, но успя да продължи. По-късно бившият пилот от Indycar получи повреда и в охладителната система, но все пак се добра до финала. Гордън обаче е едва 43-ти в генералното класиране, като губи близо 6 часа от водача.

В клас ATV Тодор Христов с Yamaha завърши етапа на 30-о място с пасив от 4:04:19 ч. от водача Маркос Патронели (Чили), също с Yamaha. В генералното класиране Христов също е на 30-то място, като губи до момента 9:37:47 часа от лидера. Патронели обаче не е толкова убедителен тази година, като след 4 етапа има преднина само от 14 минути пред Себастиан Юсеини (ОАЕ) с Honda.

При мотоциклетите Хуан Бареда Борт (Исп) с Husqvarna грабна етапната победа. По-голямата изненада за деня, обаче, бе представянето на Оливие Пен (Фр) с Yamaha (на снимката), който завърши втори етапа, но оглави генералното класиране. Сирил Депре (Фр) с KTM вече е трети в генералното класиране.

Снимка: Dakar.com

0 от 500