IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Реплика на Ferrari Enzo с двигател BMW

Този автомобил може да заблуди дори познавач

Реплика на Ferrari Enzo с двигател BMW

Реплика на Ferrari Enzo с двигател BMW
Снимка: eBay

Наред с недоизпипаните реплики на екзотични автомобили има и такива, които лесно могат да заблудят дори познавач. Да, те си остават просто копия на оригиналните коли, но определено ще накарат всеки да обърне глава след тях.

Една такава успешна реплика на Ferrari Enzo се продава в eBay. Като изключим формата на задното стъкло, оформлението на интериора и още няколко дребни детайли, трябва да признаем, че репликата напомня силно на оригиналното Enzo. Дори размерите са почти като на оригинала - 4700 мм дължина, 2030 мм широчина, 1140 мм височина и 2650 мм междуосие.

Автомобилът се задвижва от 5.0-литров V12 двигател на BMW с 400 к.с., който работи с ръчна предавателна кутия с шест степени.

Продавачът уточнява, че колата е оборудвана с бодикит, изграден от стъклопласт и въглеродни влакна. Изпускателната система е оригиналната, която използва и истинското Enzo, а спирачната система разчита на 8-бутални спирачни апарати отпред и на 6-бутални - отзад.

Наддаването в eBay все още продължава, като към момента сумата достига 40 000 евро.

Тагове: ferrari enzo
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до долния анонимен ( преди 11 години )
    Аз пък не мисля , че някой ще съсипе 8 серия за такава реплика( освен ако не е била буторясана и двигателя да е бил здрав). А и между другото най-мощния двигател на 8 серия е 380 к.с. на 850 csi и е 5.5 литра.
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Едва ли някой ще съсипе BMW М1 за да направи реплика на Enzo защото едно оригинално M1 струва повече от репликата на Enzo-то! Също така двигателя няма как да е от McLaren F1 защото допи само двигателя от него струва поне 3-пъти повече от цялата реплика на Enzo, а и е доста по мощен от 400-те коня който има репликата! Както е написал колегата по-долу двигателя е точно от 850i, обърнат е и е с разпределителна кутия! Можете да сравните снимки с двигател на 850i с двигателя от снимките на репликата, същите са!
  • #7
    1 rate up comment 8 rate down comment
    мухаха ( преди 11 години )
    Стига с тези антики, нека да изкарат нещо ново.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    e30 ( преди 11 години )
    BMW М1 е със "средно" разположен двигател, който всъщност е зад седалките.На McLaren F1 къде му двигателя? Ако н есе бъркам беше на BMW или...?
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    мухаха ( преди 11 години )
    Хе хе, ще им се на БМВ-тата да приличат на Ферари, но те са от друга планета.
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    с джанти от R8 :) яко!
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    да е от BMW!*
  • #2
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Интересно ми е от какво BMW е тоя двигател? BMW нямат кола със задно разположен двигател, а двигателя тука е отзад и е с ръчна скоростна кутия! Предполагам, че двигателя можа да е от 850i, да е обърнат със задната част напред за да може скоростната кутия да е отпред щото тя е ръчна и следователно да има някаква разпределителна кутия за предаване към задните колела което си е доста играчка за да се направи това! Иначе няма начин двигателя да е от!
  • #1
    10 rate up comment 9 rate down comment
    аутоКомедия ( преди 11 години )
    Този , който го купи може да е спокоен , че поне двигателя е супер!