IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata пуска по-мощно Nano

Ще има дизелова версия, както и такава на газ

Tata пуска по-мощно Nano

Индийската компания Tata готви ново обновяване на малотражката Nano, което ще бъде трето в историята на модела, появил се на бял свят през 2009 г. Новата версия ще разполага с по-мощен-двигател – 0.8 литра, за който все още няма никакви подробности. Според изданието The Economic Times новата версия ще се появи в продажба през есента на 2013 г.
Tata пуска по-мощно Nano
Освен това индийците готвят и още две версии на най-евтиния автомобил в света, чиято поява също е предвидена за тази година. Това ще бъде Nano с дизелов мотор, както и модификация на газ. Те ще бъдат с модернизирани екстериор и салон, а като опции ще се предлага хидравличен усилвател на волана и дискови спирачки.

Решението на Tata да обнови модела си е заради спадналото му търсене. През ноември индийците са продали едва 3500 автомобила при предвидени около 10 000. В същото време компанията ще продължи да произвежда и настоящата версия на Nano, която разчита на двигател с обем от 624 куб см. и мощност 33 к.с.

Сегашната модификация се предлага на пазара на цени около $2700-$3800. Версията с по-мощния мотор ще струва около $4500 и ще трябва да се пребори на пазара с малолитражки като Maruti Alto, Hyundai Eon, а съща така и с Datsun I2 и Renault A-Entry, които трябва да се появят на пазара през 2014 г.

Снимка: Tata

Тагове: tata nano
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Определено не е най-добре изглеждащата кола, но и това не е целта, а де е евтина и въпреки това се и грозна! Но на тая снимка изглежда най-добре от всички който съм виждал, има леко подобрение в дизайна ама си остава грозна :D
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като я видя дори на снимка и губя апетит :(