IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руска вдовица съди Bentley за 1,5 млн. евро

Иска обезщетение заради катастрофа с фатален край

Руска вдовица съди Bentley за 1,5 млн. евро

Вдовицата на мъж, загинал в Москва при катастрофа със своето Bentley, е подала в руски съд иск за 1,5 милиона евро обезщетение от автомобилната компания, тъй като причина за смъртта е бил според нея проблем с въздушната възглавница. Това съобщиха вчера адвокати на ищцата, предаде Франс прес, цитиран от БТА.
Руска вдовица съди Bentley за 1,5 млн. евро
Bentley Continental. Снимка: Bentley

Московски съд ще разгледа на 14 януари иска на вдовицата на Александър Анисонян срещу дружеството "Брукландс", официален представител на Bentley в Москва, обясни кантората "Князев и С-ие" в комюнике, получено от АФП.

Покойният починал на 8 февруари т. г., след като неговото Bentley Continental се блъснало с камион, минал на червено според руския печат.

"В момента на сблъсъка страничните въздушни възглавници не са се задействали и Александър е починал от многобройни вътрешни травми", твърдят адвокатите. Според тях Bentley Motors не желае да поеме отговорност за станалото. Компанията конструктор отказа на АФП коментар вчера следобед, посочва агенцията.

Според адвокатската кантора "Брукландс" отказва да отговори на исканията им, а Bentley, след като признала, че колата "не е гарантирала пълна сигурност на пътниците", не дава "никакъв конкретен отговор, нито предложение".

Вдовицата Ирина Михайлова и непълнолетният й син искат 60 милиона рубли (1,5 милиона евро) за нанесени морални щети. Съвсем необичайна сума за руското правосъдие, което по принцип определя в подобен случай при граждански дела едва по няколко хиляди евро обезщетение, коментират юристи пред в. "Ведомости". Само в случай на самолетна катастрофа или нещо подобно изплащаните суми достигат два милиона рубли - 50 000 евро, обясняват те.

Експертите смятат, че ще е трудно Bentley да бъде осъдена - ищците ще трябва да докажат, че причина за смъртта е бил фабричен дефект и че водачът не е извършил никакво нарушение. Според "Ведомости" колата на Анисонян се е движела с голяма скорост, допълва АФП.

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    дарт вейдър ( преди 11 години )
    ако ограничението е 50-60 в града, със сигурност мутрата е летял с 100 отгоре, Бентли стига да направят едно клипче на движението на някои проспект в Масква и това ще им стигне да докажат, че мутрагена е карал бързо даже за магистрала. кой е минал на червено също ме съмнява, видях със собствените си очи, че за московските джипове и лимузини цвета на светофава няа никакво значение.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    ххх ( преди 11 години )
    Ако беше станала катастрофата в САЩ,милиарди ще плаща Бентли,ам Руснаците ги нямат за хора и 1 копейк няма да вземат!!!
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Бентли не е Тойота , затова няма обезщететия, няма да има и сервизна акция (поне за проверка)
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    100 процента има нещо, което не се казва! Пък и какво ще рече, че въздушната възглавница не била на ред? Как може да се докаже? Или ако е карал с 200 км/ч и очаква въздушната възглавница да го спаси...
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Алчна ***. Ако беше умрял в москвич нямаше никой да съди.