IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Punto отива в историята

Следващият модел на Fiat ще носи различно име

Punto отива в историята

Концернът Fiat планира да се откаже от името Punto при следващото поколение на популярния модел. Това съобщи италианското издание il Giornale.
Punto отива в историята
По предварителна информация следващото поколение на Punto трябва да се появи на пазара през 2014 г. Той ще бъде построен на модернизирана платформа на настоящата генерация на автомобила (на снимката). Производството, което сега е в Италия, ще бъде пренасочено към завода на концерна в Крагуевац (Сърбия).

Очаква се до 2016 г. Fiat да пусне на пазара общо 19 модела, сред които ще бъдат 9 на Alfa Romeo и 6 на Maserati. Всички те ще се произвеждат в Италия, докато моделът 500 ще бъде изпратен извън пределите на Западна Европа.

В момента Fiat Punto се предлага с общо 10 избора на двигател, сред които има бензинови и дизелови агрегати с обем 0.9, 1.2, 1.3 и 1.4 литра, чиято мощност варира между 69 и 135 к.с.

Снимка: Fiat

Тагове: fiat punto
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много симпатична малка кола. За разлика от Фиатите от 80-те и 90-те, днешните са по-симпатични. Иначе златната им ера е била през 50-70-те.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дано запазят вертикалните стопове, че вече почти не останаха коли с такива, а ми харесват.
  • #3
    17 rate up comment 5 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    А някой коли и под 2 г. и под 100 000 км са издали багажа.Справка ТЮФ и продължителният тест на АБ.Ако някой все още не вярва,нека прочете статията: "Моят дом беше сервизът" и да се увери сам.А има и автомобили,които ги тестват на 200 000 км и имат само 2 изгорели лампи.Така,че между различните производители качеството е много различно.Все пак Фиат е много по-добър избор от ВАГ във всяко отношение.
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Новите им модели ще бъдат копия на крайслер с емблема фиат на тройни от сащ цени .. на спечелилите - честито!
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Итал фен ( преди 11 години )
    Доко , кух си като градинска лейка.Дали на тия от Фиат им пука какво мисли някакъв български селянин за тях.А дали са некадърници и какво могат да правят го виждат всички с изключение на такива палячовци като теб.